Ιωάννινα: Βανδάλισαν το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη

Ιωάννινα: Βανδάλισαν το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη

Το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη στη Βασιλική Ιωαννίνων, βεβήλωσαν άγνωστοι. Οι μαρμάρινες πλάκες που ήταν τοποθετημένες έχουν καταστραφεί ενώ εμφανείς είναι οι βανδαλισμοί και σε άλλα σημεία, όπως ενημερώνει το epiruspost.gr.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του εκφράζει την βαθιά του θλίψη για το συμβάν και όπως κάνει γνωστό έχει ενημερώσει ήδη την αστυνομία ενώ θα προχωρήσει και στην άμεση αποκατάσταση.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον βανδαλισμό και τη βεβήλωση του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο Λορέντζο Μαβίλη, στη Βασιλική.

Ο Δήμος ενημερώθηκε σήμερα για το συμβάν και θα κινήσει άμεσα την διαδικασία για την αποκατάσταση ενώ έχει γνωστοποιήσει το περιστατικό στην αστυνομία.

Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας και κυρίως προσβάλλει την μνήμη του ποιητή και ήρωα που θυσίασε τη ζωή του για την απελευθέρωση της πόλης».

Το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη (στο οποίο είναι τοποθετημένα τα οστά του) στήθηκε στο σημείο όπου σκοτώθηκε, στις 28 Νοεμβρίου 1912. Ο Κερκυραίος ποιητής με τις ισπανικές ρίζες ήταν μέλος του εθελοντικού στρατιωτικού σώματος των Γαρυβαλδινών που πολέμησε κατά των Τούρκων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.