ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Ινστιτούτο Κοχ: Τα εμβόλια προστατεύουν και από τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Ινστιτούτο Κοχ: Τα εμβόλια προστατεύουν και από τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Σύμφωνα με την παρούσα φάση των ερευνών, «τα υπάρχοντα εμβόλια προσφέρουν προστασία και από τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού» εκτιμά ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Kox, Τόμας Μέρτενς. 

Σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, ο Γερμανός λοιμωξιολόγος σημειώνει ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ένδειξη ότι το εμβόλιο δεν είναι πλέον αποτελεσματικό απέναντι στη νέα παραλλαγή του ιού».

Ωστόσο, επισημαίνει πως απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να καταστεί αυτή η διατύπωση αξιόπιστη.

«Και οι έρευνες αυτές διεξάγονται επί του παρόντος, για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στη Biontech στη Γερμανία», διευκρινίζει.

Ο κ. Μέρτενς αναμένει «πιο αξιόπιστα αποτελέσματα σε 14 ημέρες. Μέχρι τότε, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι. Η αναστάτωση δεν βοηθά κανέναν σε τίποτα. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να δοκιμαστούν καθόλου σε ένα εργαστήριο».

«Για παράδειγμα», αναφέρει, «πρέπει να παρατηρηθεί εάν άτομα που είχαν ήδη μολυνθεί από τον κορονοϊό την άνοιξη μπορούν να μολυνθούν εκ νέου από την μετάλλαξή του και, πάνω απ 'όλα, αν μπορούν να ασθενήσουν ξανά».