Ινδονησία: Από αύριο ο εμβολιασμός παιδιών 6-11

Ινδονησία: Από αύριο ο εμβολιασμός παιδιών 6-11

Οι αρχές της Ινδονησίας ενέκριναν το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac Biotech για αυτή την ηλικιακή ομάδα τον προηγούμενο μήνα και περίπου 26,5 εκατομμύρια παιδιά μπορούν πλέον να ανοσοποιηθούν κατά της covid-19, επεσήμανε ο Μάξι Ρέιν Ροντονούβου, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου.

Το εμβόλιο της Sinovac είναι το μόνο που έχει εγκριθεί για τα παιδιά στην Ινδονησία και ο Μάξι εξήγησε ότι από το επόμενο έτος το σκεύασμα αυτό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

«Αυτό γίνεται για να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης όλων στην Ινδονησία (…) ενισχύουμε την ανοσία αγέλης», τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 6 με 11 ετών θα ξεκινήσει από την ευρύτερη περιοχή της Τζακάρτα.

Η Ινδονησία έχει καταγράψει συνολικά περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια κρούσματα covid-19, με το 13% αυτών να αφορούν παιδιά ηλικίας 0 με 18 ετών, αναφέρουν τα κυβερνητικά στοιχεία.

Στην Ασία, η Κίνα έχει αρχίσει την ανοσοποίηση των παιδιών ηλικίας άνω των 3 ετών, ενώ η Καμπότζη άρχισε να χορηγεί εμβόλια κατά της covid-19 στα παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών τον Σεπτέμβριο. Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα αρχίσει να εμβολιάζει τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών πριν το τέλος του έτους.

Στην Ινδονησία καταγράφηκε ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα της covid-19 στην Ασία, όμως τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί και έτσι τον Νοέμβριο καταγράφονταν κατά μέσο όρο 400 νέες μολύνσεις κάθε ημέρα, έναντι περίπου 4.000 τον Ιούλιο.

Η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως κατά της νόσου το 38% των 270 εκατομμυρίων κατοίκων της. Στην Ινδονησία χρησιμοποιούνται επίσης τα εμβόλια της Moderna, της Pfizer/ BioNTech και της AstraZeneca.