Ινδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πως δεν θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα η μοιχεία

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, 12:58
-A +A
Ινδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πως δεν θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα η μοιχεία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάνθηκε σήμερα ότι η μοιχεία δεν θα θεωρείται εφεξής ποινικό αδίκημα, κρίνοντας αντισυνταγματικό και μεροληπτικό εις βάρος των γυναικών έναν αποικιακό νόμο που τιμωρούσε το αδίκημα με ποινή φυλάκισης.

Ο νόμος, ο οποίος ίσχυε εδώ και 158 χρόνια, ανέφερε ότι όποιος άνδρας έχει σεξουαλική σχέση με μια παντρεμένη γυναίκα χωρίς την άδεια του συζύγου της διαπράττει ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με πενταετή ποινή κάθειρξης.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο δικαστής τόνισε πως η μοιχεία μπορεί να αποτελεί βάση για αστικά θέματα, όπως τη διάλυση του γάμου, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα.

Πρόσθεσε πως ο νόμος μεροληπτούσε σε βάρος των γυναικών, σημειώνοντας πως "η αναξιοπρεπής μεταχείρισή τους (των γυναικών) παραβιάζει το Σύνταγμα".

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος στερούσε από τις γυναίκες το δικαίωμα της επιλογής και τις αντιμετώπιζε ως κτήμα των ανδρών.

Όπως σημειώνει το BBC, δεν είναι σαφές πόσοι άνδρες διώχθηκαν με βάση αυτόν τον νόμο καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα