ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2022η
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Ινδία - Κορονοϊός: Νέα ημερήσια αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων

Ινδία - Κορονοϊός: Νέα ημερήσια αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων

Η Ινδία κατέγραψε ημερήσια αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων της Covid-19, με 234.692 νέα περιστατικά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την όγδοη ημερήσια αύξηση ρεκόρ τις τελευταίες εννέα ημέρες.

Τα συνολικά κρούσματα έχουν φθάσει τα σχεδόν 14,5 εκατ., και είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ όπου έχουν καταγραφεί 32 εκατ. μολύνσεις.

Οι θάνατοι λόγω της COVID-19 στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 1.341 φθάνοντας συνολικά τους 175.649, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έκανε έκκληση σημερα στους πιστούς να τιμήσουν με συμβολικό τρόπο μια σημαντική ινδουιστική γιορτή καθώς η χώρα ανακοίνωσε πάνω από 200.000 νέα κρούσματα COVID-19 για τρίτη συνεχή ήμέρα.

Η κριτική για τον τρόπο που η κυβέρνηση της Ινδίας έχει διαχειριστεί την υγειονομική κρίση έχει ενταθεί, καθώς συνεχίζουν να γίνονται θρησκευτικές γιορτές και προεκλογικές εκστρατείες ενώ πληθαίνουν οι αναφορές για ελλείψεις σε νοσοκομειακές κλίνες, οξυγόνο και δόσεις εμβολίων.

Αφού εκατοντάδες χιλιάδες ασκητές και πιστοί ινδουιστές συγκεντρώθηκαν για αρκετές ημέρες στις όχθες του Γάγγη σε βόρειο κρατίδιο για τη θρησκευτική γιορτή Kumbh Mela, ο Μόντι ζήτησε σήμερα να υπάρξει συγκράτηση, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο εορτασμός θα πρέπει τώρα είναι «συμβολικός».

Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για την εξάπλωση των πιο μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού, ιδιαίτερα σε συναθροίσεις μεγάλης κλίμακας για θρησκευτικές γιορτές και πολιτικές συγκεντρώσεις.

Σήμερα ο Μόντι αναμενόταν να πραγματοποιήσει δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης όπου συνεχίζονται οι τοπικές εκλογές. Τις τελευταίες εβδομάδες, τέτοιου είδους συγκεντρώσεις έχουν προσελκύσει χιλιάδες ανθρώπους, λίγοι εκ των οποίων τηρούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας απέναντι στην COVID-19.

Αφού επέβαλε πέρυσι ένα από τα αυστηρότερα lockdowns στο κόσμο για σχεδόν τρεις μήνες, η κυβέρνηση της Ινδίας χαλάρωσε σχεδόν όλους τους περιορισμούς έως τις αρχές του 2021, αν και πολλές περιοχές έχουν επιβάλει μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ