7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Ινδία: Κάθε μέρα νέο «μαύρο» ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων

Ινδία: Κάθε μέρα νέο «μαύρο» ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα η Ινδία, ενώ χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να στείλουν επείγουσα ιατρική βοήθεια στη χώρα για να τη βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορoνοϊού άγγιξαν τις 352.991 το περασμένο 24ωρο με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Παράλληλα καταγράφηκαν 2.812 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχονται σε 195.123 νεκρούς.

Τα νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε οξυγόνο και κλίνες, ενώ το ιατρικό προσωπικό έχει προειδοποιήσει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ρυθμό των νοσηλειών.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της χώρας Νάρεντα Μόντι απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και να είναι προσεκτικοί, λέγοντας ότι το πανδημικό είχε συγκλονίσει το έθνος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν την Ινδία να αντιμετωπίσει τη μαζική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, όπως ακριβώς η Ινδία βοήθησε τους Αμερικανούς όταν τα νοσοκομεία των ΗΠΑ υφίσταντο μεγάλη πίεση στις αρχές της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ