ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Ημέρα της Ευρώπης: Έπαρση σημαιών Ελλάδας και ΕΕ στην Ακρόπολη

Ημέρα της Ευρώπης: Έπαρση σημαιών Ελλάδας και ΕΕ στην Ακρόπολη

Με μια λιτή τελετή λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού εορτάστηκε σήμερα η Ημέρα της Ευρώπης που συμπίπτει με τη λήξη του Β’ παγκόσμιου πολέμου, με αποκορύφωμα την έπαρση της ελληνικής σημαίας, μαζί με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Το παρών Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ακολούθησε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό της Ημέρας Λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η κυρία Σακελλαρόπουλου τόνισε ότι για την πατρίδα μας, “η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος ευημερίας και ασφάλειας, και σημείωσε ότι στις προκλήσεις της εποχής μας, την πανδημία, την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, η Ευρώπη οφείλει να απαντήσει με ενότητα και αλληλεγγύη”.

Μήνυμα για την Ημέρα της Ευρώπης ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας πως η πορεία προς μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη θα χρειασθεί καιρό.

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο

Η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιλαμβάνει και διάλογο με τους πολίτες, ξεκίνησε το μεσημέρι στο Στρασβούργο και θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη του 2022.

“Η Ευρώπη ανήκει σε όλους. Αλλά για να είναι πραγματικά έτσι, πρέπει να έχουμε το θάρρος για αλλαγές τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιλαμβάνει και διάλογο με τους πολίτες, ξεκίνησε το μεσημέρι στο Στρασβούργο και θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη του 2022. “Η Ευρώπη ανήκει σε όλους. Αλλά για να είναι πραγματικά έτσι, πρέπει να έχουμε το θάρρος για αλλαγές τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

27 χώρες, ισάριθμες φωνές με κοινό στόχο: Μαζί πιο δυνατοί”, υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ.