ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

Ηλ. Μόσιαλος: Τι ισχύει για τους κινδύνους από τα εμβόλια J&J και AstraZeneca

Ηλ. Μόσιαλος: Τι ισχύει για τους κινδύνους από τα εμβόλια J&J και AstraZeneca

Απειροελάχιστο είναι ο κίνδυνο πολύ σοβαρών θρομβώσεων από τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος, σημειώνοντας ότι πως κατανοεί τον δισταγμό των πολιτών αλλά τους προτρέπει να σταθμίσουν τους κινδύνους εάν δεν εμβολιαστούν.

Μιλώντας στον Ant1 ο καθηγητής ανέφερε ότι υπό εξέταση είναι ο αδενοιός φορέας των εμβολίων, αλλά έως τώρα σε 34 εκατομμύρια εμβολιασμών με AstraZeneca στην Ευρώπη παρουσιάστηκαν 220 σπάνιες θρομβώσεις ενώ στις ΗΠΑ μόνον 6 περιστατικά σε 6,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς με Johnson & Johnson.

Πρόσθεσε, ότι αρχικά έγιναν λάθη με το χορήγηση ηπαρίνης στις σπάνιες θρομβώσεις, αλλά πλέον οι γιατροί γνωρίζουν τα κατάλληλα σκευάσματα. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca και είπε ότι στις 19 Μαΐου θα κάνει τη δεύτερη δόση.

Επίσης, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από τον ΕΜΑ και τη Βρετανία τα αποτελέσματα για τις παρενέργειες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι ιδιάζουσες θρομβώσεις εμφανίστηκαν μετά την πρώτη δόση.