ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Ηλ. Μόσιαλος: Ορθή η στρατηγική εμβολιασμού της Βρετανίας

Ηλ. Μόσιαλος: Ορθή η στρατηγική εμβολιασμού της Βρετανίας

«Η στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας, να εμβολιαστούν κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με μία δόση, ήταν ορθή», αναφέρει σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σχολιάζοντας θετικά την τακτική της χώρας αναφορικά με τους μαζικούς εμβολιασμούς.

Στην ανάρτησή του στο facebook ο καθηγητής αναφέρει ότι αν δούμε τα νούμερα νοσηλευόμενων, διασωληνωμένων και θανάτων στη Βρετανία στο πλαίσιο της στρατηγικής εμβολιασμού που ακολουθεί, θα είχαμε -  τηρώντας την αναλογία στον πληθυσμό, αναφορικά στην Ελλάδα  - 570 νοσηλευόμενους, εκ των οποίων οι 94 θα ήταν στις ΜΕΘ και ίσως να είχαμε 1-2 θανάτους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η στατηγικής της εν λόγω χώρας είναι ορθή.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Πολλοί έκριναν τη στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας αναφορικά με τους μαζικούς εμβολιασμούς. Τι διαφορά όμως έχουν οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία;

Μετά από ενδελεχείς αναλύσεις των φακέλων των αποτελεσμάτων των εμβολίων (που κατατέθηκαν για την εγκριση αδειοδότησης) από τους εμπειρογνώμονες των ρυθμιστικών αρχών, προχώρησαν σε αλλαγές στα προτεινόμενα εμβολιαστικά σχήματα των εταιρειών και υιοθέτησαν τη στρατηγική των μεγαλύτερων μεσοδιαστημάτων (μεταξύ των 2 δόσεων των εμβολίων).

Πλέον έχει εμβολιαστεί το 95% των πολιτών 60 ετών και άνω και το 60% των ενηλίκων με μια δόση.

Που βρισκόμαστε σχεδόν 4 μήνες μετά την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών;

Στη Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με τα στοιχεία, την 1η Απριλίου, οι νοσηλευόμενοι με λοίμωξη από τον κορωνοϊό, ήταν 3.536, ενώ οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 583. Στις 4/4 δυστυχώς έχασαν τη μάχη με τον ιό 10 άνθρωποι.

Εάν δούμε αυτά τα νούμερα τηρώντας την αναλογία στον πληθυσμό, αναλογικά στην Ελλάδα θα είχαμε 570 νοσηλευόμενους, εκ των οποίων οι 94 θα ήταν στις ΜΕΘ και ίσως να είχαμε 1-2 θανάτους.

Στις 28/03 στη Μεγάλη Βρετανία καταγράφηκαν 273 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Σε αντιστοιχία στην Ελλάδα θα είχαμε 44 εισαγωγές.

Είναι εμφανή λοιπόν τα αποτελέσματα των μαζικών εμβολιασμών. Θεωρώ πως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως η στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας, να εμβολιαστουν κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με μία δόση, ήταν ορθή».