ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Ηλ. Μόσιαλος για εμβόλιο AstraZeneca: Το ρίσκο είναι πολύ μικρό

Ηλ. Μόσιαλος για εμβόλιο AstraZeneca: Το ρίσκο είναι πολύ μικρό

Για πολύ μικρό κίνδυνο, από το εμβόλιο της AstraZeneca, έκανε λόγο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι «το ρίσκο είναι πολύ μικρό και δεν υπάρχει συσχέτιση με συγκεκριμένες ηλικίες».

Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, θα κάνει και τη δεύτερη δόση της εταιρίας, καθώς είναι ήδη εμβολιασμένος με την πρώτη δόση της AstraZeneca.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στις χώρες που έχουν απαγορεύσει τη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου στους κάτω των 55 ετών, στις χώρες που το απαγόρευσαν στις ηλικίες κάτω 60 και στις υπόλοιπες κατηγορίες χωρών, που όπως είπε δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο με τις οδηγίες τους. «Θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ όλων» εκτίμησε.

Παράλληλα, ο Ηλίας Μόσιαλος συμβούλευσε όσους πρόκειται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca να μην παίρνουν από μόνοι τους αντιπηκτικά πριν και μετά το εμβόλιο. «Μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα» προειδοποίησε.

Τέλος, όσον αφορά στο λιανεμπόριο με click away, δήλωσε ότι δεν επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο, ενώ για το άνοιγμα των σχολείων απάντησε ότι θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις μετά το άνοιγμα και αναλόγως των δεδομένων ίσως αναθεωρηθούν κάποια πράγματα.