Ηλ. Μόσιαλος: «Δεν θα πρέπει να πάνε οι ευπαθείς ομάδες στην εκκλησία»

Ηλ. Μόσιαλος: «Δεν θα πρέπει να πάνε οι ευπαθείς ομάδες στην εκκλησία»

Τους προβληματισμoύς του για το ζήτημα του εκκλησιασμού χιλιάδων πιστών ανέπτυξε ο καθηγητής στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος τονίζοντας σε ανάρτησή του ότι πρόκειται για ένα θέμα σύνθετο.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι το πιο εύκολο θα ήταν να υποδείξει με αυστηρό τρόπο τι πρέπει να γίνει, σε που δεν παραβιάζουν το νόμο, ενώ κανείς ειδικός επίσημα δεν έχει αμφισβητήσει τίποτα.

Παράλληλα, προχώρησε σε μια σύνοψη όσων υποστήριξε ο ίδιος σε προηγούμενες παρεμβάσεις του:

Α) τόνισε ότι στις εκκλησίες έχουν ήδη διαδώσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Β) ότι οι πιστοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ΔΕΝ θα πρέπει να πάνε στην εκκλησία αλλά να παρακολουθούν τη λειτουργία από την τηλεόραση.

Γ) ότι υπάρχουν παλιές μελέτες του Αμερικανικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των νοσημάτων, που συμπεραίνουν ότι δεν πάρχει καταγραφή συγκεκριμένης λοίμωξης ή ασθένειας που να προκλήθηκε στα μέλη ποιμνίου αποκλειστικά από τη συμμετοχή στη Θεία κοινωνία (λόγω της χρήσης του Αγίου ποτηρίου από κοινού).

Δ) τόνισε ότι έχουν περάσει έκτοτε 22 χρόνια δεν έχουμε άλλες μελέτες και έχουμε ελάχιστα δεδομένα για τον νέο ιό.

Ε) ότι αν αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων τότε όλοι θα ξέρουμε τι θα κάνουμε με βάση τα ανωτέρω. Θα μας το πει το ένστικτο μας.

Ο κ. Μόσιαλος σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι αντιμετωπίζουμε μια δυναμική κατάσταση που εξελίσσεται καθημερινά. «Προτιμώ σε αυτή τη φάση, να βοηθήσω με την πείρα και τις γνώσεις μου, και να πείσω και την Πολιτεία και την Εκκλησία, αναφορικά με το τι χρειάζεται να επιτευχθεί, με απώτερο στόχο το μικρότερο πλήγμα στη δημόσια υγεία» έγραψε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου: