7ος χρόνος, ημέρα 2180η
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Ηλ. Μόσιαλος: Αν δεν βιαστούμε, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις μεταλλάξεις

Ηλ. Μόσιαλος: Αν δεν βιαστούμε, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις μεταλλάξεις

Στην πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για την άρση των πατεντών για τα εμβόλια του κορονοϊού μίλησε ο καθητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος στον ΑΝΤ1.

«Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και χρειάζονται διεργασίες για να βρεθεί λύση, αλλά αν δεν κάνουμε κάτι τους επόμενους τρεις μήνες δεν θα "τελειώσουμε" με το πρόβλημα του κορονοϊού μέσα στον χρόνο», είπε ο κ. Μοσιαλος.

Επεσήμανε ότι «σε πολλές περιοχές θα υπάρξει τερματισμός του προβλήματος τους επόμενους μήνες, όμως σε άλλες περιοχές θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων με διασπορά του ιού και επομένως με μεταλλάξεις με τις οποίες θα βρεθούμε αντιμέτωποι και έτσι το πρόβλημα θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια».

Σε ό,τι αφορά την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού ο κ. Μόσιαλος πως «η Ινδία λέει ότι το εμβόλιο που παράγεται στην χώρα, το Novavax, αντιμετωπίζει την ινδική μετάλλαξη, ενώ φαίνεται ότι την αντιμετωπίζουν και τα εμβόλια των άλλων εταιρειών».

Για την αφαίρεση της μάσκας, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι «όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και φτάσουν σε ένα επίπεδο 50%-60% στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο, όμως σε εσωτερικούς χώρους και κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Αττική και κυρίως για τους εργασιακούς χώρους, θα πρέπει το ποσοστό αυτό να είναι πάνω από το 60% και κάτι τέτοιο αργεί να γίνει».

Κλείνοντας κάλεσε εκ νέου όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας «θέλουμε όλο και περισσότερους και μάλιστα ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιο».