Ηλ. Κασιδιάρης: «Πολιτική η δίωξη, δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου»

Ηλ. Κασιδιάρης: «Πολιτική η δίωξη, δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου»

Με την απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της οργάνωσης, με τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος να αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «κατασκευασμένες» τις κατηγορίες και υποστηρίζοντας πως η δίωξή του ήταν πολιτική.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης από το εδώλιο του κατηγορουμένου κι απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις της έδρας υποστήριξε πως εντάχθηκε στην οργάνωση κατά τη δεκαετία του ''90 αρχικά ως μαθητής κι έπειτα ως φοιτητής, ενώ σε κάθε ερώτηση των δικαστών σχετικά με συγκεκριμένες δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, επέμεινε πως οι δημόσιες ομιλίες των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν «απολύτως νόμιμες και συνεπείς με τη νομιμότητα», υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να απολογηθεί για τις ιδέες της.

«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός με τίμησε» είπε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζοντας πως η Χρυσή Αυγή δεν είχε ουδεμία σχέση με το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ δήλωσε πως για πρώτη φορά είδε το πρόσωπο του δράστη Γιώργου Ρουπακιά στα δελτία ειδήσεων μετά την δολοφονία.

Τέλος, αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον των μελών και των βουλευτών έκανε λόγο για πολιτικές διώξεις, βάζοντας στο στόχαστρο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με στόχο -όπως υποστήριξε- να πέσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε πως στην οργάνωση δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου, αρνούμενος παράλληλα την υπαρξη ρητορικής μίσους από στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται πως η απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής παρευρίσκονται στην ακροαματική διαδικασία μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2017, καθώς περισσότερα από 30 άτομα βρίσκονται στην πλευρά του ακροατηρίου που έχει οριστεί να κάθονται υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που διαμαρτύρονται για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ενημερώνουν τους πολίτες για την απολογία Κασιδιάρη.