Ικανοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. για τον χθεσινό σχεδιασμό - 30 οι συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 17:06
-A +A
Ικανοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. για τον χθεσινό σχεδιασμό - 30 οι συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα

Την ικανοποίηση της για το ολοκληρωμένο, όπως τόνισε, σχεδιασμό επιχειρησιακής ανταπόκρισης στα χθεσινά επεισόδια που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα εξέφρασε το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή όσα συνέβησαν χθες στο πλαίσιο της επετείου του θανάτου Αλέξη Γρηγορόπουλο ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι συνολικές συλλήψεις ανήλθαν στις 30.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των χθεσινών προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή (181) συνολικά ατόμων, από τα οποία συνελήφθηκαν (30) για συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας και σήμερα οδηγούνται στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Οι προσαγωγές και συλλήψεις επιμερίζονται ως εξής:

  • στην Αττική προσήχθησαν (66) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (13),
  • στην Θεσσαλονίκη προσήχθησαν (52), από τα οποία συνελήφθησαν (15),
  • στον Βόλο προσήχθησαν (25) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (2),
  • στην Κρήτη προσήχθησαν (15) άτομα, στο Αγρίνιο (12) και στην Ρόδο (11).

Το εύρος των προσαγωγών και των συλλήψεων αναδεικνύει τη βούληση και την αποφασιστική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε όσους επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις χθεσινές εκδηλώσεις, με βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές.

Εφαρμόστηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με νέους, επικαιροποιημένους κανόνες και τακτικές επιχειρησιακής ανταπόκρισης και εμπλοκής, που είχαν σαν αποτέλεσμα να διασφαλιστεί πλήρως το δικαίωμα των πολιτών να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και η προστασία τους από έκνομες ενέργειες.

Όσοι εκδήλωσαν πρόθεση ή συμμετείχαν σε επεισόδια απομονώθηκαν έγκαιρα από τον κύριο όγκο και τη διάταξη των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών και περιορίστηκε σημαντικά το πεδίο και η εμβέλεια της δράσης τους.

Η συνολική επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκαν να διαχειριστούν εξαιρετικά βίαιες σε βάρος τους επιθέσεις, με υψηλό επίπεδο διακινδύνευσης της σωματικής τους ακεραιότητας, εκτιμάται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Οι αστυνομικοί λειτούργησαν με επαγγελματισμό, ενστερνίστηκαν τη φιλοσοφία του νέου επιχειρησιακού μοντέλου για δυναμική και αποτελεσματική παρουσία και δράση της Αστυνομίας και ανταποκρίθηκαν στο πνεύμα των εντολών και των οδηγιών.

Όσον αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά επίμεμπτης συμπεριφοράς - όπως αποτυπώνονται σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο - επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την Ηγεσία τους Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί».

Διαβάστε ακόμα:

- Ικανοποιημένος ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ από τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα