Ιερώνυμος σε Κικίλια: Αν δεν είχα νοσήσει θα εμβολιαζόμουν πρώτος

Ιερώνυμος σε Κικίλια: Αν δεν είχα νοσήσει θα εμβολιαζόμουν πρώτος

Τη βοήθεια της Εκκλησίας στη προσπάθεια των μαζικών εμβολιασμών, μετά από αίτημα του αρμόδιου υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, εγγυήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν δεν είχε νοσήσει ήδη, θα ήταν ο πρώτος που θα εμβολιαζόταν.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι συμβολικά κάποιος από τους Αρχιερείς θα είναι εκεί από την πρώτη μέρα για να εμβολιαστεί. «Αυτή η κίνηση εκδηλώνει την συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε να έχουμε καλά αποτελέσματα, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε διαφορετικά τις μεγάλες αυτές ημέρες. Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην ανάγκη συνεργασίας με την Πολιτεία για τον εμβολιασμό και υπογράμμισε ότι ενώ θα ήθελε να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί οι θεράποντες ιατροί του δεν του το επιτρέπουν ακόμη λόγω της περιπέτειας με την υγεία του. Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό της χώρας. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός ζήτησε «αυτές τις άγιες ημέρες η Εκκλησία να συμπαρασταθεί στην οργανωμένη Πολιτεία, σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, να τους φροντίσουμε». Επεσήμανε, ακόμη, ότι «αυτές τις ημέρες είναι σημαντικό να τονίζουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας, την αξία της ανθρώπινης ζωής» και ευχήθηκε «να δείξουμε όλοι με θέρμη την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας και να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο από τον επικίνδυνο ιό. Η επιχείρηση «ελευθερία» αποσκοπεί να ξαναπάρουμε σιγά-σιγά τις ζωές μας πίσω».