Ιερώνυμος για σχέσεις κράτους - Εκκλησίας: «Εγώ έκανα το καθήκον μου»

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 15:58
-A +A
Ιερώνυμος για σχέσεις κράτους - Εκκλησίας: «Εγώ έκανα το καθήκον μου»

 

Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για να γίνει κάτι «ουσιαστικό και μεγάλο σε αυτό τον τόπο», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις που έκανε από τις κατασκηνώσεις του Κέντρου Παιδείας, Έρευνας και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Αυλώνα. 

Απαντώντας σε ερώτηση, υπογράμμισε για το ζήτημα σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας ότι «εγώ έκανα το καθήκον μου, από εδώ και πέρα θα δείξουν τα πράγματα», ενώ σχετικά με το αν φιλοδοξεί να αφήσει πίσω του ως έργο το «προσύμφωνο Τσίπρα -Ιερωνύμου», είπε ότι δεν έχει τέτοιες ματαιοδοξίες και επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι το ζήτημα είναι να υπάρχει σωστή ενημέρωση: «Το θέμα είναι να ενημερωνόμαστε σωστά. Στην Ελλάδα, από αυτό υποφέρουμε: κάνουμε πολλά πράγματα χωρίς να έχουν νόημα».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας πρόσθεσε ότι «το νόημα της ζωής, όπως έλεγε ο Κύριος, είναι να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και παράλληλα τον άνθρωπο σαν τον ίδιο μας τον εαυτό, γι' αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε Εκκλησία και Πολιτεία, ώστε να αντιμετωπίζουμε τα όποια προβλήματα και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και την πατρίδα μας».

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 14/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα