Ίδρυμα Μποδοσάκη: Νέο πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Νέο πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοίνωσε την έναρξη του νέου Προγράμματος Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Το πρόγραμμα στηρίζει για 49η χρονιά νέες και νέους για να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμιο της επιλογής τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Κάθε χρόνο το Ίδρυμα Μποδοσάκη απονέμει περίπου 60 υποτροφίες σε νέους από όλη την Ελλάδα για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Έχει προσφέρει, από το 1972 έως σήμερα, περισσότερες από 2.500 υποτροφίες.

Οι υποτροφίες αφορούν το κόστος των διδάκτρων του πανεπιστημίου και το κόστος διαβίωσης, για σπουδές πλήρους φοίτησης σε κάποιον από τους ακόλουθους επιστημονικούς κλάδους: Βιολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Περιβαλλοντικών Επιστημών, Γεωπονίας, Μαθηματικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Στατιστικής, Φυσικής, Χημείας, Φαρμακευτικής, Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας & Πολεοδομίας, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων και Ναυπηγών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων και Επιστήμης Υλικών.

Για την επιλογή των νέων υποτρόφων το Ίδρυμα σταθμίζει τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και την προσωπικότητα των υποψηφίων, σε συνδυασμό με την οικονομική τους δυνατότητα. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Φεβρουαρίου 2021. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στην ειδική πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, μέσω της ιστοσελίδας www.bodossaki.gr.