Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η κυβέρνηση να πάψει να δίνει παρατάσεις και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η κυβέρνηση να πάψει να δίνει παρατάσεις και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Για την νέα παράταση στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου που δόθηκε έως 31/8/2018 , με το ΦΕΚ 2180/Β'/12-6-2018, διαμαρτύρεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι "πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη παράταση που δόθηκε εξαιτίας της απαράδεκτης ασυνέπειας της πολιτείας που εκθέτει τη χώρα μας, δημιουργεί εμπλοκές -καθώς είναι προαπαιτούμενο για τους δανειστές -ενώ την ίδια την ώρα οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους παρόχους υγείας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των παλαιών προ ΕΟΠΥΥ ταμείων, που έχει αναλάβει για εκκαθάριση ο ΕΦΚΑ, ακόμα δεν είχε εξοφληθεί στους ιατρούς. Μάλιστα η πρώτη παράταση στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δόθηκε έως και τις 30/6/2018 ωστόσο ο ΕΦΚΑ που έχει αναλάβει την εκκαθάριση δεν έχει κάνει ακόμα καμία πληρωμή.

Καλούμε τη κυβέρνηση να πάψει να δίνει παρατάσεις για να καλύψει την αδυναμία των υπηρεσιών της και να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της. Ο ΙΣΑ τονίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για να προστατέψει τα μέλη του", καταλήγει η ανακοίνωση του Ι.Σ.Α.