Ηandelsblatt: Τελευταία ίσως ευκαιρία για Ιταλία και Ευρώπη η κυβέρνηση Ντράγκι

Ηandelsblatt: Τελευταία ίσως ευκαιρία για Ιταλία και Ευρώπη η κυβέρνηση Ντράγκι

Ίσως τελευταία ευκαιρία, όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και για την Ευρώπη χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Ντράγκι η γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt, όπως αναφέρει η Deutsche Welle (DW). Σύμφωνα με την  Ηandelsblatt:

«Όσο παράξενο κι αν ακούγεται να θέτεις επικεφαλής της κυβέρνησης έναν ανέκαθεν τεχνοκράτη που δεν έχει βγάλει ποτέ λόγο σε προεκλογική συγκέντρωση: πιθανότατα μόνο μια αμιγώς επιστημονικής φύσης πολιτική μπορεί να τερματίσει την ιταλική μιζέρια. Μια κυβέρνηση της οικονομικής λογικής στη Ρώμη είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για την Ευρώπη». 

 H Süddeutsche Zeitung πάλι, όπως αναφέρει η DW, τονίζει τη διεθνή ακτινοβολία και τη μεγάλη δημοτικότητα του Ντράγκι στην Ιταλία, ωστόσο χαρακτηρίζει τη νέα ιταλική κυβέρνηση ως ένα «πολιτικό πείραμα»:

«Όπως πολλοί προκάτοχοί του έτσι και ο Ντράγκι διαθέτει έναν κυβερνητικό συνασπισμό τον οποίο ενώνουν ελάχιστα, με εξαίρεση τη δίψα για εξουσία. Η διεθνής του ακτινοβολία όμως και η μεγάλη του δημοτικότητα στην Ιταλία αναμένεται να δώσουν στον νέο πρωθυπουργό τη δύναμη που χρειάζεται για να τιθασεύσει τις εγωιστικές διαθέσεις των κομμάτων. Παρά ταύτα παραμένει ένα πολιτικό πείραμα».