IAG: Συρρίκνωση των λειτουργικών ζημιών το α' τρίμηνο - Αναμένει ανάκαμψη των ταξιδιών από Ιούλιο

IAG: Συρρίκνωση των λειτουργικών ζημιών το α' τρίμηνο - Αναμένει ανάκαμψη των ταξιδιών από Ιούλιο

Η International Consolidated Airlines Group ανακοίνωσε συρρίκνωση των λειτουργικών ζημιών της για το α΄ τρίμηνο, καθώς οι αεροπορικές αναμένουν την επανέναρξη των πτήσεων την περίοδο του καλοκαιριού, μετά από μήνες περιορισμών και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων που έπληξαν τους ισολογισμούς τους.

Η αεροπορική εταιρεία (μητρική των British Airways, Iberia, Vueling μεταξύ άλλων), τόνισε πως η χωρητικότητα των επιβατών συνεχίζει να επηρεάζεται δυσμενώς από την πανδημία και τα μέτρα για τον περιορισμό της.

«Θεωρούμε ότι στο δεύτερο εξάμηνο θα λειτουργούμε κανονικά και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IAG Λουίς Γκαγιέγο σε δημοσιογράφους την Παρασκευή αφού η εταιρεία σημείωσε απώλεια 1,14 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο.

Ο Γκαγιέγο είπε ότι απαιτείται κυβερνητική δράση σε ορισμένα θέματα, όπως το άνοιγμα ταξιδιωτικών διαδρόμων μεταξύ χωρών με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών

Τα τρέχοντα σχέδια χωρητικότητας επιβατών για το β΄ τρίμηνο, κάνουν λόγο για το 25% της χωρητικότητας του 2019, και αυτά παραμένουν αβέβαια και υπόκειται σε επανεξέταση, πρόσθεσε.

Η χωρητικότητα των επιβατών στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 19,6% του επιπέδου του 2019. Οι λειτουργικές ζημιές της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 1,07 δισ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 1,86 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2020. Οι λειτουργικές ζημιές προ εκτάκτων διαμορφώθηκαν στα 1,14 δισ. ευρώ έναντι των 535 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 968 εκατ. ευρώ έναντι των 4,59 δισ. ευρώ πριν από έναν χρόνο.

«Η εταιρεία είχε αποτελέσματα που αναμέναμε, δείχνοντάς ότι επανακάμπτει ενόψει καλοκαιριού» δήλωσε ο αναλυτής της Goodbody Μαρκ Σίμπσον.