Η Walmart πούλησε την βρετανική αλυσίδα σούπερ Asda έναντι 6,8 δισ. λιρών

Η Walmart πούλησε την βρετανική αλυσίδα σούπερ Asda έναντι 6,8 δισ. λιρών

Ο αμερικανικός κολοσσός του λιανικού εμπορίου Walmart ήρθε σε συμφωνία για την πώληση της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Asda έναντι 6,8 δισεκατομμυρίων λιρών.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, οι αδελφοί Ισά μαζί με την private equity TDR Capital θα αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο στην Asda, ενώ η Walmart θα διατηρήσει ένα μερίδιο μειοψηφίας και μία έδρα του διοικητικού συμβουλίου, ανέφεραν σε κοινή δήλωση οι δύο πλευρές, η οποία εκδόθηκε την Παρασκευή. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές

Οι αδελφοί Ισά είναι οι ιδρυτές του Euro Garages, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 6.000 πρατήρια καυσίμων και καταστήματα σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία. Η εταιρεία συνεργάζεται με μάρκες όπως τα Starbucks, Burger King και KFC στα μεγαλύτερα καταστήματά της.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, δηλώνουν πως θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την ανάπτυξη της Asda, επεκτείνοντας την παρουσία της σε μικρότερα καταστήματα σε γειτονιές, από τον τύπο των μεγάλων σούπερ-μάρκετ, φέρνοντας την εταιρεία πιο κοντά με μεγάλους ανταγωνιστές όπως η Tesco και η Sainsbury.

AP Photo/Tom Hevezi