Η Τζάκρη και η... πολιτική γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ

Η Τζάκρη και η... πολιτική γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να «χαϊδεύει» τα αυτιά και να υιοθετεί τα αιτήματά τους μπροστά στην απουσία προγράμματος και σχεδίου ήρθε να αναδειχθεί μέσα από το άρθρο της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη αναφορικά με την ψήφο των ομογενών. Ένα άρθρο που οδηγεί στην κατάθεση νέου νομοσχεδίου για την άρση των περιορισμών που είχαν τεθεί και φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προ των ευθυνών τους σε πολιτικό επίπεδο.

Το άρθρο της Θεοδώρας Τζάκρη υιοθετεί αυτά που οι ομογενείς έχουν ζητήσει και ήταν αυτά που η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να νομοθετήσει συναντώντας τείχος αντιδράσεων από την αντιπολίτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί στις αντιδράσεις.

Η κυβέρνησή σε μια πρώτη προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους ομογενείς να εκφράσουν εξ αποστάσεως  το δικαίωμα που το Σύνταγμα τους δίνει να ψηφίζουν και στις εθνικές εκλογές είχε προχωρήσει σε συμβιβασμούς  με τα υπόλοιπα κόμματα. Αιτία η πρόβλεψη που υπάρχει για έγκριση του νομοθετικού πλαισίου από τα 2/3 της Βουλής. 

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τάσσονταν όπως βέβαια και το ΚΚΕ κάθετα αντίθετοι θέτοντας ορούς και προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα η φορολογική δήλωση η παρουσία για δυο χρόνια την τελευταία 35ετια ήρθε η Θ. Τζάκρη να δώσει μια άλλη διάσταση. Αυτή στην οποία η κυβέρνηση εξ αρχής είχε ταχθεί υπέρ.

Δηλώνοντας ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα της θα καταργήσει τις... αδικίες έδωσε τη δυνατότητα στο Μαξίμου να θέσει το θέμα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και την αξιωματική αντιπολίτευση προ των ευθυνών της για ένα σημαντικό και συνταγματικό δικαίωμα Ελλήνων εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

Ταυτόχρονα όμως η τοποθέτηση της Θ. Τζάκρη ως εκπροσώπου, όπως εμφανίζεται, «θέσεων» του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την πολιτική γύμνια του κόμματος της όπου φτάνει στο σημείο, για μια ακόμη φορά να αναιρεί θέσεις που έχουν εκφραστεί επισήμως μόνο και μόνο για να φανούν αρεστοί σε ομάδες, παραγωγικές τάξεις και γενικά σε εν δυνάμει τμημάτων ψηφοφόρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει γίνει κατ επανάληψη. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι έχουν καταψηφίσει η έχουν δηλώσει... παρών σε διάφορα θέματα που και ως κυβέρνηση είχαν υποστηρίξει. Ακόμη και για το ελληνικό έφτασαν να προκαλέσουν εσωκομματικό πόλεμο.

Η ποιος μπορεί να μη σκεφτεί όσα έπραξαν ως κυβέρνηση απομυζώντας τη μεσαία τάξη υπέρ της οποίας σηκώνουν τώρα pandiera rossa με τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά για τους «αδικημένους νοικοκυραίους».

Πατώντας δε στην πανδημία και την οικονομική ύφεση υποστηρίζουν κάθε αίτημα όσο παράλογο και αν είναι. Υποστηρίζουν την ΟΛΜΕ και τις καταλήψεις (το έδειξαν ανοιχτά και τον Σεπτέμβριο) τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξουν ακόμη και τα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα.

Μόνο που τελικά αυτή η αντιπολίτευση και η μιζέρια στην έκφραση προτάσεων γυρίζει μπούμερανγκ.

Διαβάστε ακόμα:

Καταργούνται οι περιορισμοί για την ψήφο των αποδήμων - Στη Βουλή κατατίθεται νομοσχέδιο