Η τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας Μπάλντουιν στο μικροσκόπιο νομικής εταιρείας

Η τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας Μπάλντουιν στο μικροσκόπιο νομικής εταιρείας

Οι παραγωγοί της ταινίας Rust προσέλαβαν τη νομική εταιρεία Jenner & Block προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση του θανάτου της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς, που την πυροβόλησε κατά λάθος ο πρωταγωνιστής Άλεκ Μπάλντουιν.

Σε επιστολή που εστάλη στο καστ και το συνεργείο χθες το βράδυ και περιήλθε στη γνώση του Reuters, η ομάδα παραγωγής του Rust είπε ότι το νομικό γραφείο «θα χειριστεί το θέμα με πλήρη διακριτικότητα σχετικά με τα πρόσωπα από τα οποία θα πάρει συνεντεύξεις και τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει».

Της έρευνας θα ηγηθεί ο δικηγόρος Μπράντον Φοξ, ο διευθύνων σύμβουλος του γραφείου της εταιρείας Jenner στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με την επιστολή.

Συνεργασία με τις αρχές

 

Η ομάδα παραγωγής είπε επίσης ότι συνεργάζεται με τις αρχές που ερευνούν το δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, σε χώρο γυρισμάτων στο Νέο Μεξικό.

Η νομική εταιρεία θα παρακολουθήσει επίσης τις συνεντεύξεις μεταξύ των μελών του συνεργείου και της Διοίκησης Εργασιακής Ασφάλειας και Υγείας των ΗΠΑ, της ομοσπονδιακής αρχής που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με την επιστολή. Στην επιστολή σημειώνεται πως αποτελεί πάγια τακτική η υπηρεσία να ερευνά τους θανάτους σε χώρους εργασίας.

«Γνωρίζουμε πως το να ξαναζήσουμε αυτήν την τραγωδία θα είναι δύσκολο, όμως η συμμετοχή σας είναι σημαντική για όλους εμάς προκειμένου να μπορέσουμε να κατανοήσουμε πλήρως τι συνέβη και σας ενθαρρύνουμε να μοιραστείτε την οπτική σας», επισημαίνεται στην επιστολή της ομάδας παραγωγής, που δεν χρησιμοποίησε κανένα όνομα.

Η επιστολή λέει ότι αποτελεί τυπική διαδικασία, όταν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη να ζητούν από τους μάρτυρες να προστατεύσουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία «όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κείμενα, οδηγίες, έγγραφα ή άλλα αντικείμενα».

Η Jenner είναι γνωστή για τη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου ερευνών.