Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει θέμα με αφορμή αγώνα χάντμπολ

Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει θέμα με αφορμή αγώνα χάντμπολ

Και το... Χάντμπολ αφορμή για ένταση με την Τουρκία! Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους από το τουρκικό Υπουργείο εξωτερικών εκδόθηκε σήμερα με αφορμή επεισόδιο που υποτίθεται ότι συνέβη στον αγώνα Χάντμπολ γυναικών ΠΑΟΚ- Muratpasa Belediye στην Βέροια στις 13 Σεπτεμβρίου, όπου σύμφωνα με την Άγκυρα εμποδίστηκε η ανάρτηση της τουρκικής σημαίας.

Το «περιστατικό δείχνει για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό πρόσωπο των ακραίων εθνικιστικών και φανατικών κύκλων εναντίον της Τουρκίας στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση και επισημαίνει ότι «η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί με κανένα τρόπο την παρεμπόδιση ύψωσης της τουρκικής σημαίας παρά το γεγονός ότι η ελληνική σημαία αναρτήθηκε στο γήπεδο και παρά την συνεννόηση που είχε προηγηθεί ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις στην διάρκεια του παιχνιδιού».

Παράλληλα, το Τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί τις Ελληνικές Αρχές να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την «απαγόρευση των ξενοφοβικών και βίαιων οπαδών από τα αθλητικά γεγονότα.

Πάντως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι για ένα θέμα που σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς προέκυψε σε έναν διεθνή αγώνα Χάντμπολ που την ευθύνη έχουν οι αρμόδιες Ομοσπονδίες που διοργανώνουν τους αγώνες, η Άγκυρα επέλεξε να δώσει διάσταση στην υπόθεση αυτή, με παρέμβαση του ίδιου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Και μάλιστα δίνει συστάσεις η Άγκυρα όταν σε αρκετούς αγώνες των ελληνικών ομάδων στην Τουρκία, αποτελούν πλέον παράδοση τα τεράστια πανό με απεικονίσεις ή συνθήματα που παραπέμπουν στην Άλωση της Πόλης ή στην εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Ν.Μ.