7ος χρόνος, ημέρα 2156η
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

X. Ακάρ από Λιβύη: Η Τουρκία δεν είναι ξένη δύναμη

Η Τουρκία δεν είναι ξένη δύναμη
Φωτογραφία αρχείου

Μια ημέρα μετά την υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία την οποία έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Λιβύη, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, το ελικόπτερο του τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ προσγειώθηκε στη τουρκική φρεγάτα TCG Gallipoli, η οποία βρίσκεται ανοικτά των Λιβυκών ακτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους Λίβυους αδελφούς της, με τους οποίους έχει 500ετή ιστορικό δεσμό αδελφότητας», επισήμανε χαρακτηριστικά νωρίτερα σήμερα ο Ακάρ  τονίζοντας ότι «η Τουρκία δεν είναι ξένη δύναμη στη Λιβύη». «Η Τουρκία συνεχίζει να αγωνίζεται για την αυτονομία της Λιβύης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του Ακάρ σε βίντεο του πρακτορείου Anadolu, η Τουρκία έχει γίνει διεθνές θέμα συζήτηση υπό την ηγεσία του τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, της οποίας η σφαίρα επιρροής και ενδιαφέροντος έχει επεκταθεί, ενώ έχει αναλάβει και συνεχίζει να αναλαμβάνει σημαντικές ευθύνες για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.