Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 18:34

Αλέξανδρος Διαμάντης
-A +A

E. Κυβέλου: Η Τουλουπάκη επιλέχθηκε λόγω προσωπικών σχέσεων

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 18:34
Η Τουλουπάκη επιλέχθηκε λόγω προσωπικών σχέσεων

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Δριμύ κατηγορώ κατά της Ελένης Τουλουπάκη απεύθυνε η εισαγγελέας, Ευγενία Κυβέλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής της εξέτασης από την προανακριτική Επιτροπή. Η ίδια τόνισε ότι η τοποθέτηση της κυρίας Τουλουπάκη έβλαψε το κύρος της Δικαιοσύνης, ενώ όπως κατήγγειλε έπρεπε να επιλεγεί κάποιος με κύρος, ικανότητα, νομική κατάρτιση και όχι κάποιος που έχει προσωπικές σχέσεις. Μάλιστα, τόνισε ότι η κυρία Τουλουπάκη δεν είχε καμία εμπειρία από σημαντικές υποθέσεις και περιέγραψε βήμα προς βήμα τι ακολούθησε την προσφυγή της το 2017.

Η κ. Κυβέλου που είχε καταθέσει προσφυγή κατά της επιλογής της ΕΛ. Τουλουπάκη αναφέρθηκε και στον Δ. Παπαγγελόπουλο επισημαίνοντας πως τον θεωρεί ως την «πηγή» προέλευσης σε βάρος της δημοσιευμάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία μετά την προσφυγή που άσκησε με τίτλος «Θυμηδία στον Άρειο Πάγο από τις πρόσφυγες Τσατάνη και Κυβέλου»

Αναλυτικά ο διάλογος στην Προανακριτική:

Ε. Κυβέλου: Είχα καταθέσει προσφυγή όταν επελέγη η κα Τουλουπάκη για Εισαγγελέας Διαφθοράς γιατί θεώρησα οτι η απόφαση να γίνει η κυρία Τουλουπάκη Εισαγγελέας Διαφθοράς βλάπει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Για τη θέση του Εισαγγελέα Διαφθοράς έπρεπε να επιλεγεί κάποιος με κύρος, ικανότητα, νομική κατάρτιση. Όχι κάποιος που έχει προσωπικές σχέσεις.  Η κα Ελένη Τουλουπάκη όταν επελέγη δεν υπηρετούσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Δεν είχε ούτε μία μέρα πραγματικής εμπειρίας αντιεισαγγελέως Εφετών και επίσης παρακάμφθηκαν όλοι οι υπηρετούντες αντιεισαγγελείς στην Εισαγγελία Εφετών. Έτσι σκέφτηκα και αποφάσισα να προσφύγω με πολύ προσωπικό κόστος αλλά έτσι όφειλα να κάνω προκειμένου να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης.

Θ. Πλεύρης: Άρα μας λέτε ότι η κα Τουλουπάκη δεν είχε χειριστεί καμία υπόθεση διαφθοράς σε ακροατήρια;

Ε. Κυβέλου: Με την έννοια σοβαρών υποθέσεων διαφθοράς ούτε σε ακροατηρίου, ούτε σε επίπεδο προδικασίας είχε χειριστεί η κα Τουλουπάκη κάποια υπόθεση

Θ. Πλεύρης: Τι επακολούθησε της προσφυγής σας;

Ε. Κυβέλου: «Περί τα τέλη του Μαΐου 2017 κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Δημοκρατία» με ένα εκτενές άρθρο ανώνυμου συντάκτη, το οποίο αναφερόταν σε πράξεις που δεν έγιναν από την προηγούμενη εισαγγελέα διαφθοράς με αποτέλεσμα να πουληθεί ένα ακίνητο της οικογένειας Παπαντωνίου και παράλληλα παρουσίαζε με διθυραμβικά σχόλια την κα Τουλουπάκη που ενήργησε για να δεσμευτούν ακίνητα της οικογενείας αυτής αμέσως. Στη συνέχεια η ίδια εφημερίδα κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο διαπόμπευσης του προσώπου μου επειδή είχα ασκήσει προσφυγή. Μία μέρα πριν τη συζήτηση της προσφυγής μου, έγινε αυτό.

Εστράφησαν εναντίον μιας προσφυγής που μόνο τα πραγματικά περιστατικά ανέφερε. Σκεφτείτε πώς ένιωσα όταν διάβασα αυτό το άρθρο. Πώς νιώθει ένας εισαγγελέας που κάνει τη δουλειά του χωρίς γνωριμίες με συστήματα. Κατά την άποψή μου το οτι εμπλεκόταν σε αυτό το δημοσίευμα και το όνομα της κυρίας Τσατάνη, αγαπημένου στόχου του κ.Παπαγγελόπουλου, δείχνει και την πηγή της προέλευσής του, τον κο Παπαγγελόπουλο δηλαδή. Αυτό επίσης το δημοσίευμα έχει διπλή στόχευση: δυσφημεί και εκφοβίζει εμένα και εξυμνεί την κυρία Τουλουπάκη. Υπογραμμίζω η εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο «Θυμηδια στον Άρειο Πάγο από τις πρόσφυγες Τσατάνη και Κυβέλου». Και βεβαίως δεν μπορώ να υποθέσω ότι ένας δημοσιογράφος τα φαντάστηκε αυτά. Σας είπα ότι πίστευα από τότε ότι η πηγή της προέλευσής του ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος. Πλέον διαπιστώνω ότι ο εκδότης είναι και φίλος του Παπαγγελόπουλου». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα