7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Στ. Πέτσας: Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι ταμπού

Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι ταμπού
Eurokinissi

«Όλη η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι ταμπού. Πρέπει να περιλαμβάνει όλο και περισσότερες περιπτώσεις» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με το αν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εκπαιδευτικούς, και όχι μόνο για τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι αυτό προϋποθέτει να υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους πολίτες. «Η συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα σε όσους εμβολιάζονται γίνεται για την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών μια που έχουμε και απόθεμα εμβολίων. Αν κάποιος εργάζεται σε χώρο που έρχεται σε επαφή θα μπορεί να απομακρυνθεί σε άλλο χώρο», επισήμανε. 

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ακόμη πολύ χρόνος για κινηθούμε έτσι ώστε να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη απελευθέρωση δραστηριοτήτων από 1ης Ιουλίου για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ανέφερε ακόμη ο κ. Πέτσας. Αφήνουμε σιγά σιγά τους περιορισμούς και θα αποσαφηνιστεί στο μεσοδιάστημα τι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, διευκρίνισε. 

Θέλουμε έως το τέλος Ιουνίου να έχουν εμβολιαστεί καθολικά οι νησιώτες, σημείωσε. 

Αναφορικά με τον νέο εργασιακό νόμο και τις αντιδράσεις σε αυτόν, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν καταργείται το 8ωρο ούτε η πληρωμή των υπερωριών.