Η στρατηγική του Μαξίμου προς τις κάλπες, η σταθερότητα και τα διλήμματα

Η στρατηγική του Μαξίμου προς τις κάλπες, η σταθερότητα και τα διλήμματα

Σε μία περίοδο που η Ευρώπη χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες  προκλήσεις  και αμφισβητήσεις, καθώς θεμελιώδεις αρχές της αρχιτεκτονικής ασφάλειας που διαμορφώθηκε μετά το 1945 απειλούνται, με άμεσες συνέπειες για τους πολίτες και εισόδημά τους, η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη σταθερότητα. 

Σε ένα περιβάλλον όπου το μόνο βέβαιο είναι η αβεβαιότητα η Ελλάδα  έχει ανάγκη από συνέχεια και συνέπεια, ώστε να  μείνει ακλόνητη στην πορεία της πραγματικής προόδου, με πραγματισμό αλλά και όραμα, με φιλοδοξία αλλά και ειλικρίνεια.

Σε αυτό το πλαίσιο μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του κ.Μητσοτάκη την πρώτη μέρα του συνεδρίου της ΝΔ.

«Η συνέχεια της εθνικής προόδου ταυτίζεται τελικά με τη σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού. Και με τη σειρά της με μία σταθερή και ισχυρή Κυβέρνηση. Αυτή συνεπάγεται και ένα ισχυρό κράτος. Να γιατί δυνατή Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Και να γιατί με περιχαρακωμένα τα άλλα κόμματα η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση παύει να γίνεται παραταξιακός στόχος, προκύπτει πλέον ως αντικειμενική αναγκαιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο η Ελλάδα καλλιεργεί και ενισχύει συμμαχίες, αυξάνει την αποτρεπτική της δύναμη, αναβαθμίζει την αξιοπιστία της, αναμορφώνει προς το καλύτερο το κράτος προς όφελος του πολίτη μέσω της συστηματικής ψηφιοποίησης, της βελτίωσης της δημόσιας υγείας, του εκσυγχρονισμού της παιδείας. 

Όπως καταγράφηκε στις δύο τοποθετήσεις του , ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει σε αυτή την τόσο ταραγμένη περιόδο να προτάξει ένα σαφές πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βασίσει την προεκλογική του τακτική μέχρι την άνοιξη του 2023. 

Το πλαίσιο αυτό βασίζεται σε τέσσερις λέξεις: «Το είπαμε, το κάναμε» ενώ  άλλες τέσσερις περιγράφουν τον κυβερνητικό προγραμματισμό για τους επόμενους 12 μήνες: «Δίπλα στον κάθε πολίτη», χωρίς κομματικά κριτήρια. 

Η πολιτική αυτή έχει, μεταξύ άλλων, ένα  ξεκάθαρα κοινωνικό πρόσημο: Με έμφαση στην προστασία των πιο ευάλωτων και της μεσαίας τάξης από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, με τη νομοθέτηση ριζοσπαστικών φιλεργατικών μέτρων όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας και προνοιών για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής σφαίρας, με διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού και σειρά ελαφρύνσεων στη φορολόγηση της απασχόλησης και του εισοδήματος, με ριζική αναβάθμιση του έργου του πρώην ΟΑΕΔ και την ταχύτερη μείωση της ανεργίας στην ΕΕ, με προγράμματα όπως ο προσωπικός βοηθός και η νταντά της γειτονίας. 

"Τη στιγμή που άλλες πολιτικά δυνάμεις φαντάζουν γερασμένες, κολλημένες στα ίδια, εξίσου παλαιωμένα συνθήματα, ανήμπορες ακόμα και στα συνέδριά τους να ξεπεράσουν την εσωστρέφεια τους, να μιλήσουν για τα λάθη ή τα προβλήματα τους, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει έμπρακτα ότι πρεσβεύει την πρόοδο" τονίζει στο liberal.gr κυβερνητικό στέλεχος. 

Σε αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας και νέων διλημμάτων θα επενδύσει, σύμφωνα με τα στελέχη της, σε ένα σχέδιο τετραετίας, ώστε η χώρα να γίνει πρωταγωνιστής στην Ευρώπη. Αυτό θα είναι και το καταλυτικό δίλημμα των επόμενων εκλογών , όπως επιμένουν συνομιλητές του κ.Μητσοτάκη που "καρφώνουν" τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη προτάσεων και ιδεών. 

Με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις στοχευμένες επισκέψεις του ανά την Ελλάδα, με προφανή στόχο την επικοινωνία τόσο του κυβερνητικού έργου όσο και των διλημμάτων στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις κάλπες, όταν αυτές στηθούν. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι  κάθε  σύγκριση των δύο κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) βγάζουν "καθαρό" νικητή την σημερινή παρά τις δυσμενείς συνθήκες παγκοσμίως.