ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Η στρατηγική επιλογή Μητσοτάκη και τα βήματα υλοποίησής της

Η στρατηγική επιλογή Μητσοτάκη και τα βήματα υλοποίησής της

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητα σε συνδυασμό με το σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας στην μετα covid εποχή αποτελούν βασική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη που θέτει τις διαχωριστικές γραμμές με την «μίζερη» τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ζήτηση στην αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση να δίνονται απαντήσεις μέσα από το κυβερνητικό έργο, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως θα μένουν αναπάντητα τα fake news και ο λαϊκισμός των εντυπώσεων.

Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επισημαίνει συνομιλητής του, έλαβε μία ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή.

Μία επιλογή που θα χαρακτηρίσει το κυβερνητικό έργο, στην προσεχή περίοδο κατά την οποία η χώρα θα επιχειρήσει να αλλάξει σελίδα και να περάσει από τη διαχείριση της πανδημίας στην κανονικότητα. Ο πρωθυπουργός επέλεξε λοιπόν να τραβήξει μία διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως μάλιστα έχει τονίσει σε συνεργάτες του, προτεραιότητα θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και όχι η απάντηση στην τακτική που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση που ως άξονα έχει τις εντυπώσεις και την μιζέρια.

Μια τακτική που επιχειρεί να συσπειρώσει το κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να βρίσκει, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, ανταπόκριση. 

Στο πλαίσιο αυτού του σαφούς διαχωρισμού, ήδη καταγράφονται τα πρώτα στοιχεία υλοποίησης της συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής. Τα κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν να συντηρήσουν τους υψηλούς τόνους στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας να “μιλήσουν” μέσα από το έργο τους, σύμφωνα και με την σχετική οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τα fake news που παράγονται σε καθημερινή βάση θα μένουν αναπάντητα, ούτε φυσικά και η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων μέσω του λαϊκισμού που αποτελεί κεντρική πολιτική γραμμή της Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στην επιστροφή στη λεγόμενη μετά Covid εποχή, η οποία και θα χαρακτηριστεί από την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ, με έντονο μεταρρυθμιστικό πρόσημο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες μπαίνει στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο, με την αντιπολίτευση να προετοιμάζεται για μία μεγάλη μάχη εντός και εκτός κοινοβουλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η λειτουργία της Βουλής δε θα διακοπεί λόγω καλοκαιριού. Δε θα λειτουργήσουν θερινά τμήματα και άρα θα υπάρξει πλήρες νομοθετικό έργο.

Μεταξύ των νομοθετημάτων που αναμένονται να συζητηθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου είναι το νομοσχέδια για τα αδέσποτα, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ίσως το εύρος και ο τρόπος χρήσης της τηλεργασίας στο δημόσιο τομέα.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θέλει να δει την κυβέρνηση του να επηρεάζεται από την επερχόμενη θερινή ραστώνη γι' αυτό και προετοιμάζει νέο μήνυμα αφύπνισης των μελών του υπουργικού του συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του μήνα.