7ος χρόνος, ημέρα 2221η
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Ι. Σμυρλής: Επιδίωξή μας η ανάδειξη της Ελλάδας σε μία «πράσινη» χώρα

Ι. Σμυρλής: Επιδίωξή μας η ανάδειξη της Ελλάδας σε μία «πράσινη» χώρα
Φωτογραφία αρχείου

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μία οικονομία πιο ανθεκτική και ανταγωνιστική απέναντι στις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών ανέδειξε, χθες το βράδυ, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece (ΔΟΣΕ), Ιωάννης Σμυρλής, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του στo πλαίσιο του Συνεδρίου «1st Digital Beach Summit». Το συνέδριο είχε θέμα τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, και διοργανώθηκε στην παραλία του Μονολιθίου στην Πρέβεζα με «Smart & Green» φιλοσοφία υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Σμυρλής επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση, εδώ και δύο χρόνια, μέσω μιας ευρείας και προσεκτικά σχεδιασμένης στρατηγικής μεταρρυθμίσεων εφοδιάζει τη χώρα με τα κατάλληλα εργαλεία που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της καθώς, όπως είπε, καλείται να υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, που υπαγορεύονται τόσο από την Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και από την επιδίωξη ανάδειξης της Ελλάδας σε μία Πράσινη Χώρα με πολύ σημαντικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας.

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στην απεξάρτηση της οικονομίας από το ρυπογόνο καύσιμο του λιγνίτη και την Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση της χώρας μας, ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι η απολιγνιτοποίηση δεν αποτελεί μόνο ένα σχέδιο επί χάρτου, αλλά αποκτά «σάρκα και οστά», δεδομένου ότι η Ελλάδα διαθέτει μία ολοκληρωμένη ενεργειακή στρατηγική που συμβαδίζει πλήρως με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας τόνισε την αδιαμφισβήτητη ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης να ανταπεξέλθει επιτυχώς τόσο στην πρόκληση της "πράσινης μετάβασης", όσο και σε αυτήν του ψηφιακού μετασχηματισμού των κρατικών λειτουργιών αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας, μέσω σωστού μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και εφαρμογής συνεπών πολιτικών που θα υπηρετούν τους ανωτέρω στόχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ