Η Σκωτία αυστηροποιεί το lockdown

Η Σκωτία αυστηροποιεί το lockdown

Η Σκωτία θα αυστηροποιήσει τους ελέγχους κατά του νέου κορονοϊού στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, ελπίζει, ωστόσο, ότι θα αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς του lockdown στις αρχές Μαρτίου, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της κυβέρνησης Νίκολα Στέρτζον.

Όποιος φθάνει με απευθείας πτήση στη Σκωτία από το εξωτερικό θα πρέπει να τίθεται σε καραντίνα, ανεξαρτήτως από ποια περιοχή θα έχει έρθει, ανέφερε η Στέρτζον.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω σήμερα ότι σκοπεύουμε να εισαγάγουμε ένα προαπαιτούμενο καραντίνας για όποιον φθάνει απευθείας στη Σκωτία, ασχέτως από ποια χώρα έρχεται», είπε ενώπιον του κοινοβουλίου της Σκωτίας.

Η Σκωτία θα ζητήσει από τη Βρετανία να υιοθετήσει μια ανάλογη προσέγγιση, ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο ταξιδιώτες με Covid-19 να εισέρχονται στη Σκωτία από τα σύνορα με την Αγγλία και από άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Νίκολα Στέρτζον ανέφερε, επίσης, πως ελπίζει ότι θα υπάρξει μια σταδιακή, σε φάσεις, επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, στη Σκωτία, από τις 22 Φεβρουαρίου και μια πιθανή σταδιακή άρση των περιορισμών lockdown από τις αρχές Μαρτίου.

«Εάν η πρόοδός μας συνεχιστεί, τότε είμαι με επιφύλαξη, και το τονίζω το με επιφύλαξη, αισιόδοξη ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και με την προστασία ορισμένων εκ των επιπρόσθετων μέτρων… ενδεχομένως θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε να κοιτάμε προς μια προσεκτική και σταδιακή χαλάρωση γύρω στις αρχές Μαρτίου», επισήμανε.