Η ρωσική πρεσβεία διαψεύδει τον Ν. Κοτζιά

Η ρωσική πρεσβεία διαψεύδει τον Ν. Κοτζιά

Απορρίπτει η ρωσική πρεσβεία τους ισχυρισμούς του Ν. Κοτζιάς περί υποκλοπής από ρώσους χάκερ ηλεκτρονικής αλληλογραφίας διπλωματών, τον οποίο καλεί να καταθέσει στοιχεία για όσα υποστήριξε, ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία».

Ειδικότερα, σε αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η ρωσική πρεσβεία αναφέρει:

"Πάλι δήθεν «Ρώσοι χάκερ»… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι Ρωσικές αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για «ρωσική ανάμειξη» στα εσωτερικά της Ελλάδος. Χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν. Και να σοβαρευτούμε: το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε το διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη Ρωσική πλευρά". 

ρωσική πρεσβεία

ρωσική πρεσβεία

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Απριλίου ο κ. Κοτζιάς είχε χαρακτηρίσει όσα είχε καταθέσει στη Βουλή ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, «μάλλον προϊόντα παράνομης υποκλοπής» και αφορούν συνομιλίες ανάμεσα σε παλιούς διπλωμάτες.