7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Υπ. Άμυνας Γερμανίας για Ουκρανία: Η Ρωσία κάνει τα πάντα για να προκαλέσει - Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της

Η Ρωσία κάνει τα πάντα για να προκαλέσει - Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της

Η κατάσταση επιδεινώνεται στην ανατολική Ουκρανία. Η ομοσπονδιακή υπουργός Άμυνας Άννγκρετ Κράμπ-Κάρενμπαουερ (CDU) επιτίθεται τώρα στη Ρωσία. «Η εντύπωση μου είναι ότι η ρωσική πλευρά προσπαθεί τα πάντα για να προκαλέσει αντιδράσεις», είπε στο ARD η υπουργός. «Και δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό το παιχνίδι με την Ουκρανία», συνέχισε. 

Στην ανατολική Ουκρανία υπήρξαν μάχες μεταξύ φιλο-ρωσικών ανταρτών και του κυβερνητικού στρατού από τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου ανησυχούν επίσης για την πρόσφατη μετεγκατάσταση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα. Η ρωσική πλευρά κάνει λόγο για ασκήσεις μάχης.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας αμφισβητεί τα λεγόμενα των Ρώσων. «Εάν πρόκειται πράγματι, όπως λέει η ρωσική πλευρά, για ασκήσεις, υπάρχουν διεθνώς καθορισμένες διαδικασίες για τη δημιουργία διαφάνειας και εμπιστοσύνης», είπε στο ARD. Αυτό δεν συνέβη. Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία παρατηρείται «πολύ προσεκτικά» και «με ανησυχία», δήλωσε η υπουργός, διαβεβαιώνοντας «ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί η κατάσταση». Η Ουκρανία μέχρι στιγμής αντέδρασε με πολύ «συνετό» τρόπο και είμαι ευγνώμων για αυτό, δήλωσε η Κραμπ-Κάρενμπάουερ.