7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ρωσία έβγαλε την Τιχανόφσκαγια από τον κατάλογο των καταζητούμενων

 Η Ρωσία έβγαλε την Τιχανόφσκαγια από τον κατάλογο των καταζητούμενων
APimages

Η ρωσική αστυνομία έβγαλε την Λευκορωσίδα πολιτικό της αντιπολίτευσης και πρώην υποψήφια για την προεδρία της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, από τη βάση δεδομένων των καταζητούμενων με πρωτοβουλία των αρχών της Λευκορωσίας.

Η Τιχανόφσκαγια εγκατέλειψε τη χώρα και ζει εξόριστη στο εξωτερικό από τον περασμένο χρόνο, αφού ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο υιοθέτησε μια πολιτική επιβολής σκληρών κατασταλτικών μέτρων εναντίον των διαδηλωτών που τον κατηγορούσαν ότι εξελέγη πρόεδρος το 2020 μετά από νοθεία του αποτελέσματος, ενώ πραγματικός νικητής ήταν η Τιχανόφσκαγια.

Τον Οκτώβριο του 2020 εναντίον της Τιχανόφσκαγια είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της και για την επικράτεια της Ρωσίας βάσει σχετικής συμφωνίας μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας, μετά από ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί εναντίον της από τις αρχές της Λευκορωσίας. Ωστόσο, από τις 25 Μαΐου του 2021 στη βάση δεδομένων του ρωσικού υπουρεγείου Εσωτερικών που αφορά του καταζητούμενους στη Ρωσία, δεν υπάρχουν στοιχεία για την Τιχανόφσκαγια, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ