Η Ρωσία διαψεύδει Tσαβούσογλου για τους S-400: Έληξε η σύμβαση των τεχνικών μας

Η Ρωσία διαψεύδει Tσαβούσογλου για τους S-400: Έληξε η σύμβαση των τεχνικών μας

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής ‑ Τεχνικής Συνεργασίας αντέκρουσε τις αναφορές του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πλέον Ρώσοι τεχνικοί εμπειρογνώμονες στη χώρα του μια κίνηση η οποία παρουσιάστηκε ως «καλή θέληση» ενόψει της συνάντησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ.

«Η επιστροφή Ρώσων τεχνικών εμπειρογνωμόνων που βρίσκονται στην Τουρκία σε σχέση με το συμβόλαιο S-400 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με ένα προηγούμενο εγκεκριμένο πρόγραμμα», δήλωσε  εκπρόσωπος του οργανισμού αμυντικής συνεργασίας στο πρακτορείο Sputnik.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε προηγουμένως σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αθήνα, το γεγονός ότι άλλες χώρες απαιτούν από την Τουρκία να απορρίψει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία είναι απαράδεκτο. 

«Θα έχουμε πλήρη έλεγχο των συστημάτων S-400. Οι τεχνικοί μας πήγαν στη Ρωσία για να περάσουν από εκπαίδευση, αλλά δεν θα υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί στην Τουρκία. Επομένως, είναι απαράδεκτα τα αιτήματα άλλων χωρών να μην χρησιμοποιούμε του S-400» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το TRT.