Η ρελάνς της Παρί Σεν Ζερμέν

Η ρελάνς της Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί Σεν Ζερμέν δέχθηκε το ένα χτύπημα μετά το άλλο τις προηγούμενες μέρες. Εχασε το πρωτάθλημα Γαλλίας από την Λιλ, ο σταρ επιθετικός της Κιλιάν Εμπαπέ προκάλεσε αμφιβολίες με τις δηλώσεις του. Είπε πως θέλει ένα ισχυρό πρότζεκτ. Επειτα, ο προπονητής Μαουρίσιο Ποτσετίνο φέρεται διατεθειμένος ν' ακούσει τις προτάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τότεναμ. Δεν έχει κλείσει την πόρτα στην έξοδό του από του από το «Παρκ ντε Πρενς» μερικούς μήνες αφότου ανέλαβε το κλαμπ. Η ανανέωση του Νεϊμάρ ξεχάστηκε.

Η απώλεια του τίτλου, οι «αιχμές» του Γάλλου επιθετικού και οι τάσεις φυγής του Αργεντινού τεχνικού έβαλαν στο... μικροσκόπιο τον τρόπο λειτουργίας του αθλητικού διευθυντή Λεονάρντο. Η πλευρά του Εμπαπέ το τελευταίο διάστημα λέει σ' όσα αυτιά είναι πρόθυμα να την ακούσουν πως ο Βραζιλιάνος παράγοντας μαζί τους μιλάει μόνο για λεφτά στις κουβέντες για το μέλλον του ποδοσφαιριστή στο κλαμπ. Για το αθλητικό πλάνο, για το πώς η ομάδα θα γίνει σταθερή διεκδικήτρια του Champions League, δεν αποκαλύπτει τίποτα.

Ισως γιατί το πλάνο του άλλαξε. Εκείνος έλεγε πως θα ήθελε να φτιάξει μια ομάδα με τους αστέρες και πιο ακριβοπληρωμένους στην κορυφή και γύρω τους νεαρούς παίκτες που δεν θα κοστίσουν πολλά χρήματα και πως παράλληλα θα δίνονταν ευκαιρίες κι σε παίκτες από την ακαδημία. Τα τελευταία χρόνια πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές έφυγαν γιατί δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Τώρα, όμως, τα δεδομένα είναι άλλα. Η Παρί Σεν Ζερμέν πάει να πάρει δύο ακραίους αμυντικούς για 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ένας είναι ο Ασράφ Χακίμι της Ιντερ. Οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του 22χρονου Μαροκινού δεξιού μπακ. Η Παρί Σεν Ζερμέν δίνει 60 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα... μετρητά προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα οικονομικά προβλήματα της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Οι «νερατζούρι» αρχικά ζητούσαν 80 εκατομμύρια. Λογικά, όμως, η ανάγκη θα τους κάνει να υποχωρήσουν και να τα βρουν με τους Γάλλους. Με τον ίδιο τον παίκτη φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία για πολυετές συμβόλαιο. Ο άλλος είναι ο Τεό Ερναντέζ. Ο 23χρονος Γάλλος αριστερός μπακ της Μίλαν. Οι «ροσονέρι» είναι αποφασισμένοι να τον κρατήσουν, αλλά ο παίκτης είναι έτοιμος να πιέσει για τη μεταγραφή του μια και τα βρήκε με την Παρί Σεν Ζερμέν για 5ετές συμβόλαιο. Ο Λεονάρντο θέλει να κάνει business στα 40 εκατομμύρια. Παρόμοιο ποσό σκοπεύει να δώσει για να πάρει μόνιμα τον Ιταλό επιθετικό Μόιζε Κιν από την Εβερτον, ο οποίος έπαιξε δανεικός στο γαλλικό σύλλογο.

Από εκεί και πέρα, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μέσα στα περισσότερα μεγάλα κόλπα που μπορούν να γίνουν σ' αυτό το μεταγραφικό «παράθυρο». Εχει κάνει πρόταση για 2+1 χρόνια στον Λιονέλ Μέσι, σε περίπτωση που εκείνος αποφασίσει να φύγει από τη Μπαρτσελόνα. Στέλνει μηνύματα στον Ζορζ Μέντες, ατζέντη του Κριστιάνο Ρονάλντο, πως ενδιαφέρεται αν εκείνος ζητήσει μεταγραφή από τη Γιουβέντους και δεν αποκλείει να δώσει αντάλλαγμα τον στράικερ Μάουρο Ικάρντι. Επειτα, στέλνει παρόμοια σήματα στον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ και στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου.