Η Πυροσβεστική αρνείται να δώσει στοιχεία στη χήρα Φύτρου

Η Πυροσβεστική αρνείται να δώσει στοιχεία στη χήρα Φύτρου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιμένει να αρνείται να δώσει στην Βαρβάρα Βουκάκη, η οποία έχασε τον σύζυγό της Γρ. Φύτρο και τα δυο τους παιδιά στο Μάτι, μια σειρά στοιχείων που αφορούν τις ενέργειες της «Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος» (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.) τις κρίσιμες ώρες της τραγωδίας.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, το Πυροσβεστικό Σώμα αρνήθηκε για δεύτερη φορά να παράσχει στην κ. Βουκάκη τα στοιχεία. Ακόμα και μετά την εισαγγελική παραγγελία με την οποία διατάχθηκε να παραδώσει τα στοιχεία, το Π.Σ. αρνείται να συμμορφωθεί. Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο αίτημα της κ. Βουκάκη το Π.Σ. απάντησε πως τα έγγραφα πρέπει να αναζητηθούν, «σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από την αρμόδια εισαγγελική αρχή».

Ο δικηγόρος της χήρας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος προσέφυγε στην εισαγγελία και πήρε το υπ' αριθμ. 45248/19-10-2018 σχετικό εισαγγελικό έγγραφο, το οποίο, έκανε δεκτή την αίτηση και διατάχθηκε η διαβίβασή του στον Αντιστράτηγο του Π.Σ. Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Κι όμως για δεύτερη φορά η Πυροσβεστική έστειλε στις 6 Νοεμβρίου έγγραφο του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, με θέμα «Αιτήματα ιδιωτών-παροχή στοιχείων» απαντώντας ότι «…κατόπιν εκτίμησης των διαλαμβανόμενων στο έγγραφο σας, κατά τα οριζόμενα στην παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δεν είναι δυνατή η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων, ως αποτελούντα μέρος της ποινικής δικογραφίας που βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης».

Η πλευρά Φύτρου εκτιμά πως το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού έλαβε υπ' όψιν του το αίτημα και την εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έκρινε ότι δεν θα συμμορφωθεί σε αυτήν. Η πολιτική αγωγή με όσα αναφέρει δια του κ. Καπερνάρου (έχει υποβάλλει σχετική αναφορά στον εισαγγελέα η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) ουσιαστικά περιγράφει μια προσπάθεια κάλυψης –κατά την εκτίμησή της- κάποιων ενεργειών και προσώπων.