Η πρωτοφανής τακτική της Κουμουνδούρου που εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό

Η πρωτοφανής τακτική της Κουμουνδούρου που εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση, φράση που στην περίπτωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει να ταιριάζει γάντι. O ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να πλήξει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση μοιάζει δείχνει να αδιαφορεί για τα συμφέροντα της χώρας στο εξωτερικό  και χρησιμοποιεί επανειλημμένα κάθε μέσον, εντός και εκτός συνόρων, με στόχο μικροκομματικά οφέλη. 

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει το κυβερνών κόμμα η απόγνωση στην Κουμουνδούρου είναι τόσο μεγάλη που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, αδιαφορώντας αν με αυτό τον τρόπο ζημιώνει συνολικά την Ελλάδα.

 Πρώην μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ με άρθρα τους, προσπάθησαν να πλήξουν τη θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα, ενώ την ίδια τακτική ακολουθούν και  οι ευρωβουλευτές του. Το τελευταίο διάστημα μέλη της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με ερωτήσεις τους στη Ευρωβουλή, διαστρεβλώνουν πραγματικά στοιχεία και αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις -ακόμη και ισχυρισμούς της τουρκικής προπαγάνδας, συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει στην ΝΔ μετά από σχολαστική έρευνα των κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα. 

Τελευταίο τέτοια περίπτωση η ερώτηση που κατέθεσε (στις 18 Ιουνίου) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης στην Κομισιόν. Σύμφωνα με γαλάζια στελέχη ο ευρωβουλευτής αναπαράγει ισχυρισμούς -προϊόν της τουρκικής προπαγάνδας- σε βάρος της Ελλάδας καταγγέλλοντας τη χώρα μας για επαναπροωθήσεις προσφύγων. Μεταξύ των άλλων ρωτά την Επιτροπή αν σχεδιάζει «να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να επιτηρεί την κατάσταση και να εξασφαλίσει  την αποφυγή τέτοιων παραβιάσεων ή αμφισβητήσεων στο μέλλον;». Στην ουσία δηλαδή καταγγέλλει το Λιμενικό σώμα. 

Η παραπάνω ερώτηση προς τα ευρωπαϊκά όργανα όμως δείχνει να μην είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά μέρος μιας συνολικής στρατηγικής όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές: 

- Στις 13 Μαΐου, η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση στην Επιτροπή προσπαθούσε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου  σχεδίαζε να διαθέσει μυστικά κονδύλια, για «απόρρητες εθνικές ανάγκες» με τρόπο που αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο. Οι ευρωβουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσαν μεταξύ άλλων: «Με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσει η Επιτροπή ότι η χρήση των εν λόγω μυστικών κονδυλίων θα συνάδει με το δίκαιο της Ε.Ε.;» Αλλά και  «με ποιον τρόπο θα επηρεαστεί η χρηματοδοτική στήριξη που παρέχει η Ε.Ε. στην Ελλάδα για τη διαχείριση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης;».  

- Στις 7 Ιουνίου, ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους  στην Κομισιόν  επιχειρούσαν να μπλοκάρουν το σχέδιο προβολής του ελληνικού τουρισμού, που αναπτύσσεται κάτω από τις έκτακτες συνθήκες σε συνεργασία με την Marketing Greece. Πιο συγκεκριμένα καλούσαν την Κομισιόν να διασφαλίσει ότι «τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προβλέπονται για την υλοποίηση των προγραμμάτων τουριστικής προώθησης και προβολής των ελληνικών αρχών, δε θα δαπανηθούν κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας». Με άλλα λόγια βασίζονταν στους ψεύτικους ισχυρισμούς ότι η Marketing Greece ανέλαβε με απευθείας ανάθεση από τον ΕΟΤ έναντι 32 εκατομμυρίων ευρώ, την καμπάνια προώθησης του ελληνικού τουρισμού. Προχώρησαν στην κίνηση αυτή παρότι γνώριζαν  ότι το βίντεο για τη καμπάνια της χώρας στο εξωτερικό δημιουργήθηκε από τη Marketing Greece και τον ΕΟΤ, πληρώθηκε εξ’ ολοκλήρου από την MG και δόθηκε δωρεάν στην κυβέρνηση, ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων. 

- Στις 13 Ιουνίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, παρά τη ρητή διαβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι θα δοθεί πλήρης εικόνα για τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στην καμπάνια για τον κορονοϊό και τα ποσά που πήραν, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωβουλή με την οποία ισχυρίζεται τα ακριβώς αντίθετα και ρωτά την Κομισιόν «αν διατίθενται, και αν έχουν αξιοποιηθεί ευρωπαϊκοί πόροι». 

«Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει το συμφέρον της χώρας.Τον ενδιαφέρει να πλήξει την κυβέρνηση και χρησιμοποιεί κάθε μέσον. Παλαιότερα ήταν οι τραμπουκισμοί στις πλατείες, τώρα είναι η δυσφήμιση» τονίζει χαρακτηριστικά πηγή της ΝΔ ,θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος της ανευθυνότητας του κ.Τσίπρα.