Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης του ΚΕΦίΜ, «Ελλάδα 2021 - Ατζέντα για την Ελευθερία και την Ευημερία»

Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης του ΚΕΦίΜ, «Ελλάδα 2021 - Ατζέντα για την Ελευθερία και την Ευημερία»

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ) - Μάρκος Δραγούμης στο πλαίσιο της παρουσίασης των μεταρρυθμιστικών προτάσεων πολιτικής «Ελλάδα 2021 - Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία», παρουσίασε σήμερα στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής τις προτάσεις που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία, την Υγεία, τα Δημοσιονομικά και τη Φορολογία, και το Θεσμικό Πλαίσιο για την Οικονομική Ανάπτυξη.

Η πρωτοβουλία Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία έχει ως στόχο να χρησιμεύσει ως οδικός χάρτης για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν την ευημερία και την ελευθερία σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής στη χώρα μας, προτείνοντας συγκεκριμένες, εμπεριστατωμένες και ποσοτικοποιημένες προτάσεις πολιτικής, διαρθρωμένες σε 9 ενότητες, τις οποίες έχουν επιμεληθεί διαπρεπείς ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εμπειρογνώμονες.

Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β' Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, η Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τέως Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και ο Πρόεδρος του ΚΕΦίΜ Αλέξανδρος Σκούρας.

Τεκμηριωμένες και ποσοτικοποιημένες προτάσεις πολιτικής για τη Δημόσια Διοίκηση, τους Θεσμούς, τα Δημοσιονομικά, τη Φορολογία, την Εκπαίδευση και την Υγεία, επεξεργασμένες από έγκριτους ακαδημαϊκούς επιχειρούν να συνθέσουν μια μελλοντική εικόνα ενός σύγχρονου πολιτισμένου κράτους.

Η μελέτη για τη Δημόσια Διοίκηση φέρει την υπογραφή του Π. Καρκατσούλη, για τη Φορολογία της Μ. Ξαφά, για τα Δημοσιονομικά του Π. Λιαργκόβα, για τις Συντάξεις του Πλ. Τήνιου, για την Υγεία του Μ. Νεκτάριου, για το Θεσμικό Πλαίσιο του Αρ. Χατζή, για την Παιδεία του Κ. Δημόπουλου, για τα Εργασιακά του Ι. Ληξουριώτη και για την Εποπτεία της Αγοράς του Ρ. Δρακούλη.