ΣΥΡΙΖΑ: Η «προοδευτική σκουριά» και η συμπόρευση με τους συνδικαλιστές 

Η «προοδευτική σκουριά» και η συμπόρευση με τους συνδικαλιστές 

Aντίστροφα μετράει ο χρόνος για το άνοιγμα και των υπολοίπων τάξεων του λυκείου καθώς και των τριών του  γυμνασίου μετά από την καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ανοίξει νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν  μία ακόμα επίθεση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιας και εκτιμούν ότι ο κ.Τσίπρας έχει βάλει ακόμα και τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης μέσα στο κομματικό “παιχνίδι” κάτι που φάνηκε από το “όχι” του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστροφή της τρίτης λυκείου. 

“Ο κ. Τσίπρας θέλει κλειστά σχολεία. Αδιαφορεί για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και πνευματική υγεία των μαθητών και στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των πιο ευάλωτων” επισημαίνει συνομιλητής του πρωθυπουργού που  κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία. 

 Από την μία δήθεν κόπτεται  για τις συνθήκες στις σχολικές αίθουσες και από την άλλη το κόμμα του οργανώνει συναθροίσεις, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αγνοώντας τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία τονίζει η ίδια πηγή.  

Σύμφωνα με την ανάλυση που γίνεται από κυβερνητικά στελέχη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει εγκλωβισμένο σε ανεύθυνη και συντηρητική αντίληψη ,την οποία  μάλιστα θεωρεί «προοδευτική». 

“Προοδευτική σκουριά δεν υπάρχει. Προτιμά να αγκαλιάζει τους λίγους συνδικαλιστές και να υποτιμά τους πολλούς δασκάλους  που απέδειξαν μέσα στην πανδημία, ότι είναι τιμή να είσαι δάσκαλος” τονίζει πηγή κοντά στον κ.Μητσοτάκη σχολιάζοντας τα όσα έγιναν τις πρώτες μέρες επιστροφής των μαθητών στα λύκεια της χώρας. 

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώθηκε στο σταδιακό άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών. Επικαλέστηκε  λόγους προστασίας των μαθητών και των καθηγητών από τον κορονοϊό , πράγμα που δεν τον εμπόδισε να “στηρίξει”, εκδηλώσεις συγχρωτισμού, χωρίς κανένα προστατευτικό μέσο σε πλατείες.  

Στην κυβέρνηση καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ πλήρη άρνηση στην δυνατότητα των μαθητών να παρακολουθούν μαθήματα είτε στο σχολείο είτε από το σπίτι ηλεκτρονικά και δίνουν ως εξήγηση ότι απλώς “η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται  εκτός πραγματικότητας”.

Μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάσταση, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, έχουν και κάποιες “εντελώς απαξιωμένες, οπισθοδρομικές και απομονωμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως της ΟΛΜΕ” , σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο πεδίο θα δωθούν σκληρές πολιτικές μάχες, ως απόρροια της διαφοράς φιλοσοφίας μεταξύ Μητσοτάκη Τσίπρα. Μια μικρή γεύση άλλωστε πήραμε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και θα το ξαναδούμε την ερχόμενη Δευτέρα.