7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής στο Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας

Η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής στο Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας
Eurokinissi

Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας, που παρέχει στις γυναίκες- θύματα βίας δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης, πραγματοποίησε την Τρίτη η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου. Την κ. Δημητρίου υποδέχθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Η κ. Δημητρίου ξεναγήθηκε από την υφυπουργό στο Κέντρο, συνομίλησαν με το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου και το συνεχάρησαν για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, καθώς και για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν, με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, «είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας και να δούμε τρόπους περαιτέρω συνεργασίας, γιατί, μετά την COVID εποχή, έχουμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα προβλήματα και περισσότερες προκλήσεις. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα για όλες και για όλους».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ευχαρίστησε την κ. Δημητρίου για την επίσκεψή της και τόνισε ότι η παρουσία της κ. Δημητρίου στο Συμβουλευτικό Κέντρο επιβεβαιώνει τη διαρκή και συστηματική συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στην ενδυνάμωση των γυναικών και την εφαρμογή πολιτικών ισότητας των γυναικών.

Η κ. Συρεγγέλα υπογράμμισε ακόμη ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου Δικτύου Δομών πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 43 Συμβουλευτικά Κέντρα που προσφέρουν στις γυναίκες δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης, 19 Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας και σε τρίτα πρόσωπα και λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφέρεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες-θύματα κάθε μορφής βίας και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται στους ξενώνες του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.