Η πραγματικότητα διαψεύδει τον Τσίπρα που «τσάκισε» μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Οικονόμου

Η πραγματικότητα διαψεύδει τον Τσίπρα που «τσάκισε» μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Ο κ. Τσίπρας, όσο ήταν πρωθυπουργός, τσάκισε συνειδητά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με υπερφορολόγηση και ασφυκτικές ασφαλιστικές εισφορές» αναφέρει ο Γ. Οικονόμου απαντώντας στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη στρατηγική της κυβέρνησης για «συγχωνεύσεις ή λουκέτα».

Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα κατά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους της ΓΕΣΕΒΕΕ και της ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας) στην Κουμουνδούρου τόνισε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωθυπουργός «τσάκισε συνειδητά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με υπερφορολόγηση και ασφυκτικές ασφαλιστικές εισφορές», ενώ «Δεν έδωσε κανένα κίνητρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους μέσω συνεργασιών και συγχωνεύσεων. Ακόμη και η Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν έδινε δάνεια, γιατί το απαγόρευε το καταστατικό της. Αυτά δεν μπορεί να τα ξεχάσει κανείς και σίγουρα όχι οι άνθρωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Συνέχισε δε σημειώνοντας πως «Τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε τους φόρους και τις εισφορές τόσο των εργαζομένων όσο και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Για αυτό και σήμερα μπορούν να πληρώνουν εισφορές από 220 ευρώ το μήνα. Έδωσε 8,3 δισ. ενίσχυση αποκλειστικά στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη διάρκεια της πανδημίας (τα 5,3 δισ. μη επιστρεπτέα και τα 3 δισ. με επιστροφή σε 60 δόσεις και εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο)».

Και τόνισε πως «σήμερα έχουμε 40000 επιχειρήσεις περισσότερες από όσες υπήρχαν πριν από την πανδημία», ενώ αναφέρθηκε ειδικά στο ισοζύγιο ιδρύσεων - λουκέτων στην Αθήνα για το 2021 που όπως είπε «είναι 4316 νέες επιχειρήσεις έναντι 700 που έκλεισαν»

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «χθες έγιναν ξαφνικά ορατοί για τον κ. Τσίπρα οι διανομείς φαγητού, σήμερα σειρά είχαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε κάθε του «ανακάλυψη» θα του θυμίζουμε την πραγματικότητα. Κυρίως όμως ότι στην πολιτική μετρούν τα έργα, όχι οι ανακοινώσεις. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα».

Η συνάντηση Τσιπρα – ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΕΕ

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της ΓΣΕΒΕΕ και της ΚΕΕΕ είχε τονίσει ότι «συζητάμε σε μία περίοδο που το 1/3 των επιχειρήσεων είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας», υποστηρίζοντας πως «παρά τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα για μία σειρά από λόγους»,

Στο σημείο αυτό επανέλαβε την προσπάθειά του να προσεγγίσει τη μεσαία τάξη, την αφαίμαξη της οποίας χαρακτήρισε ο ίδιος ως «εθνική ανάγκη» την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως «Η Νέα Αρχή στην πραγματική οικονομία περνά μέσα από την ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας»

Επανέλαβε και τις προτάσεις του για τα πανδημικά χρέη μιλώντας για ρύθμιση και διαγραφή μέρους αυτών, χαρακτηρίζοντας «λανθασμένη» τη στρατηγική της κυβέρνησης. «Η στρατηγική της κυβέρνησης» σημείωσε «είναι συγχωνεύσεις ή λουκέτο για τις ΜμΕ»