Η πολιτική λύση, είναι ο μόνος τρόπος για τον τερματισμό της πολεμικής διαμάχης στη Λιβύη
ΗΑΕ

Η πολιτική λύση, είναι ο μόνος τρόπος για τον τερματισμό της πολεμικής διαμάχης στη Λιβύη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) καλωσορίζουν τη συμφωνία διαρκούς εκεχειρίας στη Λιβύη, δηλώνοντας ότι η πολιτική λύση, είναι ο μόνος τρόπος για τον τερματισμό της πολεμικής διαμάχης, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ.

Nα σημειωθεί ότι χτες τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβυή έφτασαν σε ένα «ιστορικό επίτευγμα», υπογράφοντας μια μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σε όλη την επικράτεια της βορειοαφρικανικής χώρας. Μιας χώρας η οποία, όπως είναι γνωστό, βρισκόταν βυθισμένη σε εμφύλιο πόλεμο εδώ και μία περίπου δεκαετία, μετά δηλαδή την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι το 2011.

Η συμφωνία, υπόψιν, υπογράφηκε στη Γενεύη, μετά από μακρόχρονες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ανάμεσα στους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων των δύο βασικών στρατοπέδων – της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) με έδρα την Τρίπολη και του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), με ηγέτη τον Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει το ανατολικό τμήμα της χώρας. Πρόκειται για «σημαντικό σημείο καμπής προς την κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη», τόνισε η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, Στέφανι Ουίλιαμς.