7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Ιταλία: Η περιφέρεια Σαρδηνίας θα ζητά «γρήγορα τεστ» και από Ιταλούς επισκέπτες

Η περιφέρεια Σαρδηνίας θα ζητά «γρήγορα τεστ» και από Ιταλούς επισκέπτες
APimages

Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Σαρδηνίας, Μαρτσέλο Σολίνας, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη Δευτέρα, όλοι όσοι επισκέπτονται το νησί του (Iταλοί από άλλες περιοχές και ξένοι), κατά την άφιξή τους με πλοίο ή αεροπλάνο, θα υποβάλλονται σε «γρήγορο τεστ» κατά του κορονοϊού.

«Από τη Δευτέρα, σε όποιον φτάνει στη Σαρδηνία, θα ζητάμε λίγα λεπτά από τον χρόνο του για να κάνει ένα γρήγορο τεστ. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, θα μπορεί να εισέλθει ελεύθερα, διαφορετικά θα ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Είναι απαραίτητο να υπερασπίσουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Σολίνας στην ιταλική δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

H Σαρδηνία είναι η πρώτη περιοχή της χώρας που εφαρμόζει το συγκεκριμένο μέτρο, με υποχρεωτικό «rapid test», και για τους Ιταλούς επισκέπτες. Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η απόφαση του Σολίνας οφείλεται στο ότι το νησί του, πριν δυο ημέρες κηρύχθηκε «λευκή περιοχή» στην οποία, χάρη στον πολύ μειωμένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν, σταδιακά, όλες οι εμπορικές δραστηριότητες και οι κάτοικοι να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας έχει ταχθεί με έμφαση υπέρ της υιοθέτησης ενός πιστοποιητικού ή διαβατηρίου εμβολιασμού, ενόψει του καλοκαιριού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ