ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2016η
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Η Πενσυλβάνια επικύρωσε και επίσημα τη νίκη Μπάιντεν 

Η Πενσυλβάνια επικύρωσε και επίσημα τη νίκη Μπάιντεν 
AP Photo/Carolyn Kaster

Η Πενσυλβάνια προστέθηκε στις πολιτείες που επικύρωσαν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν μετά το Μίσιγκαν και την Τζόρτζια, την ώρα που ο απερχόμενος πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ έδωσε εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας. 

Ο κυβερνήτης Τομ Γουλφ έγραψε στο Twitter ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Πενσυλβανίας πιστοποίησε τα αποτελέσματα των εκλογών και «υπέγραψε το Πιστοποιητικό Διασφάλισης για την εκλογή των Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις», όπως απαιτείται από το νόμο.

Αξίζει να σημειωθεί η δικαστική του προσφυγή της νομικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια απερρίφθη προ ημερών, την ώρα που Γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά και επιφανείς μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας των ΗΠΑ, ασκούσαν έντονη πίεση να αποδεχθεί την ήττα του. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μετά την αυξανόμενη πίεση από τους Γερουσιαστές του Κόμματος του και την αποτυχία του να ανατρέψει τα αποτελέσματα σε κρίσιμες πολιτείες.

Παρότι ο απερχόμενος πρόεδρος απέφυγε να αναγνωρίσει καθαρά την ήττα του, έδωσε εντολή στην Έμιλι Μέρφι, την επικεφαλής της Γενικής Ομοσπονδιακής Αρχής να προχωρήσει στην επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν, ώστε να αρχίσει και με τον νόμο η μετάβαση στον διάδοχό του.

«Προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω» στην επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη «να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο», έγραψε ο Τραμπ στo Twitter.