Η Ολομέλεια της Βουλής θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

Η Ολομέλεια της Βουλής θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

Στην επιβεβαίωση ότι τον αριθμό των αδειών θα τον καθορίσει η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίττας των κοινοβουλευτικών συντακτών ο κ. Βούτσης τόνισε ότι πιθανόν στο κείμενο της τροπολογίας να μην προσδιορίζεται ο ακριβής  αριθμός των τηλεοπτικών αδειών προσθέτοντας ότι προφανώς αυτός θα προκύψει μέσα από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί μεταξύ των κομμάτων την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και συζητηθεί και θα ψηφιστεί η τροπολογία που έχει προαναγγελθεί για την «παράκαμψη» του ΕΣΡ.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν υπάρχει βούληση και από τα άλλα κόμματα, να γίνει ο σχετικός διάλογος για την πλήρωση του Δ.Σ. του ΕΣΡ σε μια προσπάθεια συναινετικής λύσης  πριν την Παρασκευή.

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση των φακέλων των ενδιαφερόμενων θα γίνει από το ΕΣΡ, εκτός και αν δεν συγκροτηθεί έγκαιρα. Σε αυτήν την περίπτωση ο Πρόεδρος της Βουλής, διευκρίνισε ότι τότε θα βρεθεί άλλη λύση. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των συχνοτήτων.

Αλέξανδρος Διαμάντης