Η Νορβηγία καλεί τους πολίτες της να μη ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Η Νορβηγία καλεί τους πολίτες της να μη ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Σύσταση στους πολίτες της χώρας να μη ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσα στον επόμενο μήνα έκαναν οι Αρχές της Νορβηγίας, ενώ παράλληλα απηύθυναν έκκληση όσοι Νορβηγοί βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην χώρα το συντομότερο, εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Η εξάπλωση της επιδημίας covid-19 και ο κίνδυνος άλλες χώρες να περιορίσουν τα ταξίδια ώθησαν το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Οι χώρες ενδέχεται να υιοθετήσουν αιφνιδιαστικά περιορισμούς στα ταξίδια, καραντίνες στις αφίξεις από χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, τα σύνορα ενδέχεται να κλείσουν, οι πτήσεις να ακυρωθούν ή να υιοθετηθούν άλλα μέτρα», δήλωσε η Νορβηγίδα υπουργός Εξωτερικών Ίνε Έρικσεν Σοράιντε.

Το κεντρικό αεροδρόμιο του Όσλο έκλεισε για τους αλλοδαπούς ταξιδιώτες χθες Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές της νορβηγικής πρωτεύουσας, επικαλούμενες τους νέους περιορισμούς που έθεσε η κυβέρνηση της χώρας και οι υγειονομικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας έκανε χρήση την Πέμπτη έκτακτων εξουσιών προκειμένου να κλείσει ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων των σχολείων και των εστιατορίων, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι, εφόσον έχουν τη δυνατότητα.