Η νέα αρχή του Βαλεντίνο Ρόσι

Η νέα αρχή του Βαλεντίνο Ρόσι

H αλήθεια είναι το να βλέπει κανείς τον Βαλεντίνο Ρόσι να μην φορά τα χρώματα μιας «επίσημης» ομάδας του Moto GP, είναι... κάπως. Για να βρεθεί η προηγούμενη φορά χρειάζεται ένα ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 2001, στη δεύτερη του χρονιά στην κατηγορία όταν έτρεχε με τη Honda Nastro Azzuro – τότε που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Είναι, όμως, μια νέα αρχή και μια νέα πρόκληση για τον «γιατρό» που στα 42 του και με 25 σεζόν στην πλάτη ετοιμάζεται να τρέξει με την Petronas Sepang Racing Team, ομάδα που θεωρείται δορυφόρος της Yamaha. «Βλέπουμε έναν Βαλεντίνο ενθουσιασμένο, αλλά και για εκείνον είναι ένα νέο βήμα», είπε ο υπεύθυνος της ομάδας, Γιόχαν Στίγκεφελτ και συνέχισε: «Ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πίεση γιατί ο Ρόσι έχει συνεχώς στο μυαλό του να νικήσει».

Παρτενέρ του θα είναι ο Φράνκο Μορμπιντέλι. Εχουν καλή σχέση και ο έτερος Ιταλός οδηγός προέρχεται από την ακαδημία του Ρόσι. Μαζί με τον Φάμπιο Κουαρταράρο την περασμένη σεζόν οδήγησαν την SRT στη δεύτερη θέση στην κατάταξη των ομάδων, ενώ ο 26χρονος Ιταλός τερμάτισε κι εκείνος δεύτερος στη βαθμολογία των πιλότων.

«Δεν βλέπω την ώρα να παλέψω ξανά για νίκες και ν' ανέβω ξανά στο βάθρο», δήλωσε ο Ρόσι που πέρυσι τερμάτισε 15ος στη βαθμολογία των πιλότων και δεν έχει νίκη από το 2017. «Το επίπεδο της ομάδας είναι υψηλό», συμπλήρωσε ο Μορμπιντέλι. Η ομάδα από τη Μαλαισία επέλεξε τον 42χρονο «γιατί θα μας φέρει σταθερότητα», τόνισε ο διευθυντής της, Ραζλάν Ραζάλι που προσπαθεί να συμφωνήσει με τη Yamaha για άλλα πέντε χρόνια, ενώ έχει μιλήσει και με τη Suzuki.