Η ΝΔ εγκαλεί το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του ιού του Νείλου

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, 18:58 - Τελευταία ενημέρωση: 22:18
-A +A
Η ΝΔ εγκαλεί το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του ιού του Νείλου

Έκκληση στο υπουργείο Υγείας να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα μετά και τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου απευθύνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχες Υγείας,  Βασίλης Οικονόμου και ο Ιάσων Φωτήλας σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού για την εξάπλωση του ιού.

Αναλυτικά η δήλωση των βουλευτών της ΝΔ:

«Έντεκα θάνατοι -από τους οποίους οι έξι την τελευταία εβδομάδα- και 107 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί από την αρχή της περιόδου 2018 έως και τις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ενώ τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων και μιλούν για επέκταση και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατατάσσει την Ελλάδα τρίτη στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός δηλώνει ότι “δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία”.

Αλήθεια πόσα θύματα θα έπρεπε να έχουμε ώστε να συντρέχει λόγος ανησυχίας και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα;».

Φωτογραφία intime news

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα