7ος χρόνος, ημέρα 2094η
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Η MetLife στηρίζει τη νέα αγωνιστική προσπάθεια του Θωμά Πουρλίδα

Η MetLife στηρίζει τη νέα αγωνιστική προσπάθεια του Θωμά Πουρλίδα

Η MetLife, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει ενεργά την αγωνιστική πρωτοβουλία WonderRun του αθλητή και ασφαλιστικού της συμβούλου, Θωμά Πουρλίδα, για την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα».

Το WonderRun περιλαμβάνει τη συμμετοχή του αθλητή σε ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι η οικονομική στήριξη του έργου της Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ», μέσω χορηγιών, οι οποίες διατίθενται απευθείας και εξ ολοκλήρου στο ίδρυμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Θωμάς Πουρλίδας ξεκινά αύριο, Τρίτη 15 Ιουνίου, την ορεινή διαδρομή Olympus Pilgrim 350km, συνολικού μήκους 350 χλμ. και 27.000 μ. θετικής υψομετρικής ανάβασης στον Όλυμπο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ορεινή διαδρομή σε προσπάθεια non-stop, που έχει γίνει στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές διεθνώς.

Θέτοντας τον αγωνιστικό πήχη ψηλά, ο Θωμάς Πουρλίδας θα επιχειρήσει τη συγκεκριμένη διαδρομή μόνος του, χωρίς συναθλητές και συνοδεία, γεγονός που κάνει την προσπάθειά του πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Ως αρχική δωρεά προς τη Μονάδα «ΕΛΠΙΔΑ» έχει οριστεί το 1 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής. Η MetLife υποστηρίζοντας την προσπάθεια του Θωμά Πουρλίδα προχώρησε σε χρηματική δωρεά, για την οικονομική ενίσχυση της μονάδας.

«Παρά τις ανατροπές που έφερε η πανδημία, ο Θωμάς συνεχίζει να σχεδιάζει και να τολμά όλο και πιο απαιτητικά αγωνιστικά εγχειρήματα, υποστηρίζοντας με την προσπάθειά του το έργο μιας αξιόλογης κοινωνικής δομής. Συνεχίζει να είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας, με την επιμονή, την πίστη και την αφοσίωση στο σκοπό του. Παραμένουμε δίπλα του και είμαστε υπερήφανοι που ανήκει στην οικογένεια της MetLife» ανέφερε σχετικά η Θάλεια Αγγελίδη, επικεφαλής Marketing και Επικοινωνίας της MetLife.

Ως αθλητής και δρομέας βουνού, ο Θωμάς Πουρλίδας συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, κυρίως σε ορεινό πεδίο, έχοντας ολοκληρώσει περισσότερους από 50 αγώνες σε διαδρομές από 15 έως 45 χλμ. Από το 2017 και έπειτα η δραστηριότητα του έχει στραφεί αποκλειστικά σε ορεινούς αγώνες υπεραποστάσεων.

Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «ΕΛΠΙΔΑ»

Η Μονάδα ιδρύθηκε το 1978 από γονείς παιδιών με Αυτισμό και ονομάστηκε «ΕΛΠΙΔΑ», με σκοπό να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας στα παιδιά και στις οικογένειες τους. Σκοπός της είναι η ένταξη και η ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Η Μονάδα είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Ειδικά Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που επιχορηγείται μερικώς από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πρόκειται για μια πρότυπη δομή για άτομα με Αυτισμό και Άτομα με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία που στεγάζεται σε 6 κτίρια στην παλιά παιδόπολη Ωραιοκάστρου «Άγιος Δημήτριος».

Σχετικά με τη MetLife Ελλάδος

Η MetLife πρωταγωνιστεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά για πάνω από 55 χρόνια, καθιερώνοντας τον θεσμό της ασφάλειας ζωής στη χώρα μας. Σήμερα, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων. Μέσα από μια ευρεία γκάμα ευέλικτων ατομικών και ομαδικών ασφαλιστικών προγραμμάτων, η MetLife καλύπτει αποτελεσματικά, με σύγχρονα και ευέλικτα προγράμματα, τους κλάδους Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης και προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αξιοποιώντας τη διεθνή της τεχνογνωσία, την πλούσια εμπειρία που διαθέτει σε τοπικό επίπεδο, καθώς και το ισχυρό δίκτυο των συνεργατών της, συνεχίζει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα και να στέκεται δίπλα στις ανάγκες των Ελλήνων πελατών της, κάθε στιγμή.

153 χρόνια MetLife

Εδώ και 153 χρόνια, η MetLife είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ασφαλιστικών υπηρεσιών παγκοσμίως, εξυπηρετώντας εκατομμύρια πελάτες, σε περισσότερες από 40 χώρες. Από την ίδρυσή της, το 1868, μέχρι σήμερα, ακολουθεί μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης, με κύριο χαρακτηριστικό τη διαρκή εξέλιξη και την αποτελεσματική προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της. Σήμερα, η MetLife, Inc. (NYSE: MET) απασχολεί συνολικά περίπου 49.000 εργαζόμενους, την εμπιστεύονται περισσότεροι από 100 εκατομμύρια ασφαλισμένοι σε όλον τον κόσμο, ενώ το 2019 κατέβαλε πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις. Περισσότερες από 90 εταιρίες του FORTUNE100, εμπιστεύονται τη MetLife για την ασφάλιση του προσωπικού τους.